Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Anason seminte 50g, Natural Seeds Product

0 stars: 0.00 din 0 pareri

239 lei Lei
Cod produs
NSP-858
Out Of stock
Descriere
Anasonul stelat este un condiment obtinut din fructul arborelui verde perenal chinez Illicium verum. Este numit in mod potrivit pentru pastaile in forma de stea din care sunt recoltate semintele de condimente si are o aroma care aminteste de licorice.

Din cauza asemanarilor din aroma si numele lor, anasonul stelat este deseori confundat cu anasonul, desi cele doua mirodenii nu au legatura. Anasonul stelat este renumit nu numai pentru aroma sa deosebita si aplicatiile culinare, ci si pentru beneficiile sale medicinale.

Ierburile si condimentele sunt adesea eroi ai lumii sanatatii si nutritiei, iar anasonul stelar nu poate fi o exceptie. Cu toate acestea, este o sursa impresionanta de mai multi compusi bioactivi puternici - toti care contribuie vital la o sanatate buna.

Cea mai valoroasa componenta a anasonului stelat se poate incadra in aportul sau dens de flavonoide si polifenoli. Acestea pot fi in primul rand responsabile pentru beneficiile medicinale.

Unii dintre compusii majori care benefici sanatatii gasiti in anason stelat includ:

linalool
quercetin
anetolul
Acid Shikimic
acid galic
limonene
Impreuna, acesti compusi pot contribui la proprietatile antioxidante, antiinflamatorii si antimicrobiene ale anasonului stelat.

Un alt beneficiu important al anasonului stelat este capacitatea sa de a inhiba cresterea bacteriana implicata intr-o varietate de boli comune.

In gatit, anasonul stelar poate fi folosit integral sau sub forma de pulbere. Este adesea utilizat in bucatariile clasice chineze, vietnameze, indiene si din Orientul Mijlociu, in special ca imbunatatitor de arome in bulionuri, supe si curry. Este bine cunoscut pentru prezenta sa in amestecurile chinezesti "5 condimente" si indianul "Garam Masala".

In practicile traditionale din medicina chineza si populara, anasonul stelar este aburit in apa pentru a face un ceai folosit pentru tratarea infectiilor respiratorii, greata, constipatie si alte probleme digestive. Anasonul stelat aduce, de asemenea, un plus excelent la mancaruri si deserturi dulci, cum ar fi fructe coapte, placinte, paine rapida si briose.

Daca nu ai mai folosit niciodata acest condiment in activitatile culinare inainte, retineti ca nu trebuie sa puneti mult.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura