Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Anason stelat 50g, Natural Seeds Product

0 stars: 0.00 din 0 pareri

761 lei Lei
Cod produs
NSP-667
Out Of stock
Descriere
Anasonul stelat este un condiment obtinut din fructul arborelui verde perenal chinez Illicium verum.

Este numit in mod potrivit pentru pastaile in forma de stea din care sunt recoltate semintele de condimente si are o aroma care aminteste de licorice.

Din cauza asemanarilor din aroma si numele lor, anasonul stelat este deseori confundat cu anasonul, desi cele doua mirodenii nu au legatura.

Anasonul stelat este renumit nu numai pentru aroma sa deosebita si aplicatiile culinare, ci si pentru beneficiile sale medicinale.

Ierburile si condimentele sunt adesea eroi ai lumii sanatatii si nutritiei, iar anasonul stelar nu poate fi o exceptie.

Nu exista informatii despre continutul de vitamine si minerale, dar, avand in vedere cantitatea mica de condimente pe care le puteti utiliza in acelasi timp, valoarea sa nutritiva poate fi mai putin semnificativa.

Cu toate acestea, este o sursa impresionanta de mai multi compusi bioactivi puternici - toti care contribuie vital la o sanatate buna.

Cea mai valoroasa componenta a anasonului stelar se poate incadra in aportul sau dens de flavonoide si polifenoli. Acestea pot fi in primul rand responsabile pentru aplicatiile largi de condimente si beneficiile medicinale.

Unele dintre compusii majori care promoveaza sanatatea gasite in anason stelar includ:

linalool
quercetin
anetolul
Acid Shikimic
acid galic
limonene
Impreuna, acesti compusi pot contribui la proprietatile antioxidante, antiinflamatorii si antimicrobiene ale anasonului stelar.

Un alt beneficiu important al anasonului stelar este capacitatea sa de a inhiba cresterea bacteriana implicata intr-o varietate de boli comune.

Unele cercetari au relevat ca extractul de anason stelat este la fel de eficient ca antibioticele impotriva bacteriilor patogene multiple rezistente la medicamente. Acest lucru poate fi util in special pentru dezvoltarea viitoare a noilor medicamente antibiotice.

Anasonul stelat are o aroma de licorica similara cu cea a anasonului sau a feniculului, desi nu are legatura cu niciunul dintre aceste mirodenii. Se asorteaza bine cu coriandru, scortisoara, cardamom si cuisoare.

In gatit, anasonul stelar poate fi folosit integral sau sub forma de pulbere.

Este adesea utilizat in bucatariile clasice chineze, vietnameze, indiene si din Orientul Mijlociu, in special ca imbunatatitor de arome in bulionuri, supe si curry.

Este bine cunoscut pentru prezenta sa in amestecurile chinezesti ?5 condimente? si indianul ?Garam Masala?.

In practicile traditionale din medicina chineza si populara, anasonul stelar este aburit in apa pentru a face un ceai folosit pentru tratarea infectiilor respiratorii, greata, constipatie si alte probleme digestive.

Anasonul stelat aduce, de asemenea, un plus excelent la mancaruri si deserturi dulci, cum ar fi fructe coapte, placinte, paine rapida si briose.

Incercati sa presarati anason stelat pudra in urmatorul dvs. lot de briose sau aruncati cateva pastai intregi in urmatoarea oala cu supa pentru o imbunatatire a aromei.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura