Descriere
Pastaile si pulpa de roscove sunt comestibile, dulci in mod natural si foarte hranitoare. Roscovele inlocuiesc adesea ciocolata in retete, producand un produs mai scazut in grasimi, cu fibre mai ridicate. Roscovele nu contin cofeina sau gluten. Sunt adesea folosite in planurile de masa vegane care evita ciocolata cu lapte.
Beneficii pentru sanatate
Descoperiti numeroasele beneficii ale roscovei pentru sanatate si modul in care aceasta poate ajuta in mai multe scenarii diferite.
Nutrient-dens si sarac in calorii
Amy Shapiro, dietetician inregistrat si fondator al Real Nutrition, spune: ?Roscovul poate ajuta si la scaderea in greutate, deoarece consumul ajuta la scaderea cantitatii de grelina (hormonul foamei) produsa in organism si, prin urmare, a apetitului general?.
Varietate de compusi bioactivi
Pastaile de roscove contin compusi bioactivi, cum ar fi fibre alimentare, polifenoli, flavonoide, ciclitoli, (cum ar fi d-pinitol) si taninuri. Acesti compusi au fost asociati cu o varietate de beneficii pentru sanatate, inclusiv controlul glicemic (zahar din sange), reducerea colesterolului, si multe altele.
Bogate in fitochimicale
Roscovul este bogat in compusi fitochimici care s-au dovedit in literatura stiintifica ca au activitate antitumorala, antiproliferativa si proapoptotica (dezasamblarea unei celule).
Buna sursa de minerale
Roscovul este o sursa de calciu. Doua linguri contin aproximativ 4% din valoarea zilnica recomandata pentru calciu. Studiile arata ca dietele bogate in calciu pot reduce riscul de osteoporoza si pot ajuta la controlul greutatii.
Fructele de roscove contin, de asemenea, minerale importante, inclusiv fier, cupru, zinc, mangan, nichel, bariu si cobalt.
Tratamentul diareei
Roscovul este bogat in pectina si taninuri, motiv pentru care a fost utilizat in tratamentul diareei. Intr-o revizuire sistematica publicata in revista Pediatrics, cercetatorii au descoperit ca utilizarea sucului de roscove a fost benefica in tratamentul diareei. Cercetatorii au remarcat, de asemenea, ca sunt indicate mai multe cercetari pentru a determina validitatea rezultatelor.
Nu contine oxalati de levigare a calciului
Spre deosebire de ciocolata, roscovanul nu contine oxalati. Oxalatii sunt compusi naturali gasiti in multe alimente care se leaga de calciu si sunt eliminati in scaun, promovand astfel excretia de calciu. O dieta bogata in oxalati va poate creste sansele de a dezvolta pietre la rinichi, mai ales daca aveti antecedente de pietre la rinichi.
Prin urmare, roscovul poate fi o alternativa buna pentru ciocolata la acele persoane cu antecedente de pietre la rinichi care trebuie sa manance o dieta cu oxalat redus sau modificat.
Vegan si fara gluten
Majoritatea soiurilor de roscove neindulcite nu contin lapte. Cititi intotdeauna etichetele, totusi, deoarece unele soiuri de roscove indulcite au adaugat ingrediente care pot include lapte.
Decofeinizat
Roscovul nu contine cofeina si poate fi o alternativa buna la ciocolata pentru copiii sau adultii care sunt sensibili la cofeina.
Roscov vs. Cacao
Shapiro remarca faptul ca roscova este, de asemenea, mai scazuta in zahar si grasimi decat unele ciocolate (cacao) si contin proteine, facand-o o alegere excelenta. pentru cei cu diabet. Profilurile nutritionale ale cacao si roscovei neindulcite sunt similare; cu toate acestea, roscovul nu contine grasimi si putin mai multi carbohidrati si fibre decat cacao.