Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Fistic miez crud 50g, Natural Seeds Product

0 stars: 0.00 din 0 pareri

1142 lei Lei
Cod produs
NSP-686
Out Of stock
Descriere
Nu numai ca nucile de fistic sunt gustoase, sunt, de asemenea super-sanatoase.

Aceste seminte comestibile ale arborelui Pistacia vera contin grasimi sanatoase si sunt o sursa buna de proteine, fibre si antioxidanti.

Ele contin, de asemenea, mai multe substante nutritive esentiale si au beneficii pentru pierderea in greutate, precum si sanatatea inimii si a intestinului.

Interesant este faptul ca oamenii consuma fistic de la 7 000 i.Hr. In zilele noastre, acestea sunt foarte populare in multe feluri de mancare, inclusiv inghetata si deserturi.

Iata 9 beneficii de sanatate bazate pe dovezi ale fisticului.

Incarcat cu nutrienti

Fisticul este foarte hranitor, iar 28 de grame de fruct contin urmatoarele:

Calorii: 156
Carbohidrati: 8 grame
Fibre: 3 grame
Proteina: 6 grame
Grasime: 12 grame (90% sunt grasimi sanatoase)
Potasiu: 8% din CDI
Fosfor: 14% din CDI
Vitamina B6: 24% din CDI
Tiamina: 16% din CDI
Cupru: 18% din CDI
Mangan: 17% din CDI

In special, fisticul este cel mai bogat in vitamina B6.

Vitamina B6 este importanta pentru mai multe functii, inclusiv reglarea zaharului din sange si formarea hemoglobinei, o molecula care transporta oxigen in celulele rosii din sange.

Fisticul este, de asemenea, bogat in potasiu, o uncie( 28 grame) care contine mai mult potasiu decat o jumatate de banana mare.

Fisticul este bogat in proteine, fibre si antioxidanti. De asemenea, are mai multi alti nutrienti importanti, inclusiv vitamina B6 si potasiu.

Antioxidantii sunt vitali pentru sanatatea ta.

Acestea impiedica deteriorarea celulelor si joaca un rol cheie in reducerea riscului de imbolnavire, cum ar fi cancerul.

Fisticul contine mai multi antioxidanti decat majoritatea nuci si seminte. Intr-un studiu de patru saptamani, participantii care au mancat una sau doua portii de fistic pe zi aveau niveluri mai mari de luteina si -tocoferol, comparativ cu participantii care nu au mancat fistic.

Printre nuci, fisticul are cel mai mare continut de luteina si zeaxantina, ambele fiind antioxidanti foarte importanti pentru sanatatea ochilor.

Protejeaza ochii impotriva daunelor provocate de lumina albastra si de degenerarea maculara legata de varsta, o conditie in care viziunea dvs. centrala este afectata sau pierduta.

Fisticul este printre cele mai bogate in antioxidanti. Sunt bogate in luteina si zeaxantina, ambele care favorizeaza sanatatea ochilor.

Calorii scazute, dar inca bogate in proteine

In timp ce mananca fructele cu coaja lemnoasa are multe beneficii pentru sanatate, ele au de obicei calorii inalte.

Din fericire, fisticul se numara printre cele mai scazute fructe cu coaja lemnoasa.

O uncie (28 de grame) de fistic contine 156 de calorii, comparativ cu 183 de calorii in nuci si 193 de calorii in pecan.

Cu o proteina care cuprinde aproximativ 20% din greutatea lor, fisticul este al doilea doar la migdale cand vine vorba de continutul de proteine.

Ei au, de asemenea, un raport mai mare de aminoacizi esentiali, care reprezinta blocurile de proteine, decat oricare alta nuci.

Acesti aminoacizi sunt considerati esentiali, deoarece organismul nu le poate face, asa ca trebuie sa le obtii din dieta.

Unul dintre acesti aminoacizi semi-esentiali este L-arginina, care reprezinta 2% din aminoacizii din fistic. Este transformata in oxid nitric in corpul vostru, care este un compus care determina dilatarea vaselor de sange, ajutand la fluxul sanguin (6 Sursa de incredere).

Fructele de fistic va pot ajuta sa scapati de greutate

In ciuda faptului ca este vorba despre un aliment dens energetic, fructele cu coaja lemnoasa sunt una dintre cele mai multe alimente care duc la pierderea in greutate pe planeta.

In timp ce putine studii au analizat efectele fisticului asupra greutatii, cele care exista sunt promitatoare.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura