Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Seminte mac 100gr, Natural Seeds Product

0 stars: 0.00 din 0 pareri

44 lei Lei
Cod produs
NSP-757
Out Of stock
Descriere
Placute la gust, semintele de mac sunt seminte oleaginoase nutritive folosite ca si condimente la gatit. Desi sunt semintele obtinute din fructele uscate ale padurii , ele sunt complet lipsite de efecte secundare nocive ale altor produse din plante de mac, cum ar fi macul de opiu.

Planta de mac este o planta bienala din Orientul Mijlociu si din Asia Mica apartinand familiei Papaveraceae, din genul: Papaver. Denumire stiintifica: Papaver somniferum.

Egiptenii vechi erau constienti de recoltarea de seminte de mac din capul de fructe de mac. Prin intermediul comerciantilor arabi, cultivarea opiului s-a raspandit in Persia, in vechiul Khorasan si in India. Astazi, semintele de mac sunt o cultura comerciala bine stabilita in multe parti ale lumii, inclusiv in Republica Ceha, Germania, Turcia, Franta, India si regiunea Europei de Est.

Semintele de mac sunt ingrediente populare si, in general, sunt folosite ca si condimente si pentru presarea uleiului. Semintele, intr-adevar, sunt foarte sigure pentru a fi utilizate ca hrana si contin cantitati neglijabile de alcaloizi toxici ai macului de opium.

Beneficiile de sanatate ale semintelor de mac

Semintele de mac sunt compuse din multe compusi chimici proveniti din plante care au gasit proprietati antioxidante, prevenirea bolilor si proprietati de promovare a sanatatii.

Aroma aromatica unica a acestora este datorata multor acizi grasi si uleiuri volatile esentiale, care cuprind aproximativ 50% din greutatea neta. Semintele sunt in special bogate in acizi oleic si linoleic. Acidul oleic, un acid gras mono-nesaturat, ajuta la scaderea LDL sau "colesterolul rau" si creste nivelurile de HDL sau "colesterol bun" in sange. Studiile de cercetare sugereaza ca dieta mediteraneana bogata in acizi grasi mononesaturati ajuta la prevenirea bolilor coronariene si a accidentelor vasculare cerebrale, favorizand profilul lipidelor sanguine sanatoase.

Crapul exterior de seminte de mac este o sursa buna de fibre dietetice. 100 g seminte brute furnizeaza 19,5 g sau 51% din nivelurile zilnice recomandate (RDA) de fibre. O mare parte din aceasta fibra este un continut inert metabolic, care ajuta la cresterea masei alimentelor prin absorbtia apei in tractul digestiv si, prin urmare, prin reducerea problemei constipatiei.

In plus, fibrele dietetice se leaga de sarurile biliare (un produs al colesterolului) si diminueaza reabsorbtia lor in colon. Astfel, aceasta contribuie la scaderea suplimentara a nivelului colesterolului LDL din sange.

Semintele sunt excelente surse de complexe B vitale cum ar fi tiamina, acidul pantotenic, piridoxina, riboflavina, niacinul si acidul folic. Multe dintre aceste vitamine functioneaza ca factori co-factori in metabolismul substratului, in special grasimile si carbohidratii din organismul uman.

Semintele de mac ofera niveluri bune de minerale cum ar fi fier, cupru, calciu, potasiu, mangan, zinc si magneziu. Cupru utilizat in productia de globule rosii. Zincul este un co-factor in multe enzime care regleaza cresterea si dezvoltarea, generarea spermei, digestia si sinteza acidului nucleic. Potasiul este o componenta importanta a fluidelor celulare si ale corpului, care ajuta la controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale. Corpul uman utilizeaza manganul ca cofactor pentru enzima antioxidanta importanta, superoxid dismutaza.

Semintele de mac crude contin niveluri foarte mici de alcaloizi de opiu, cum ar fi morfina, tebaina, codiena, papaverina etc. Atunci cand sunt consumate in alimente, acesti compusi produc un efect minim asupra sistemului nervos uman. Dimpotriva, aceste substante chimice s-a descoperit ca au unele efecte benefice asupra corpului uman; calmeaza iritabilitatea nervoasa, actioneaza ca analgezice. Extrasele de seminte au fost utile in farmacie si in multe medicamente traditionale in prepararea amestecurilor de tuse, a expectorantilor etc.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura