Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Ienibahar boabe 1 kg, Natural Seeds Product

0 stars: 0.00 din 0 pareri

10151 lei Lei
Cod produs
NSP-567
Out Of stock
Descriere
Ienibaharul provine din fructele necoapte si uscate ale unui copac mic numit Pimento Officinalis sau Pimento diocia. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de ardei iute, piper Jamaica, ardei gras, ciuperca, piper si ardei cu cui.

Fructele de ienibahar seamana foarte bine cu piperul mare si cafeniu. Se culeg necoapte si se pun la uscat pana cand li se increteste coaja si se aude sunetul semintei din interior cand boabele sunt zguduite.

Aroma fructelor este puternica precum o combinatie intre nucsoara, ghimbir si scortisoara. Gustul este intens si dulceag, asemanator cu combinatia descrisa mai sus, cu accente piperate.

Condimenteaza un plasament adus in Europa, in scurt timp, dupa descoperirea lumii noi, de la Cristofor Columb. Daca in tara de origine, mancarurile nu se pun pe masa fara ienibahar, in Europa este mai rar si totusi, nicaieri nu se pregatesc carnati fara acest condiment. La noi, la romani, micii si carnatii se pregatesc doar cu un praf de ienibahar.

Ienibaharul este foarte bun la tocanite de carne sau leguminoase, sosuri, fripturi, pentru parfumarea muraturilor, piftele, mancare de fasole.

Soldatii rusi care luptau impotriva lui Napoleon isi puneau ienibahar in cizme ca sa-si incalzeasca picioarele. Curand, insa, se poate ca nu era doar de caldura, ci de atenuare a mirosului neplacut in picioare.

Ca remediu pentru anumite afectiuni, ienibaharul stimuleaza digestia, scade tensiunea arteriala si detoxifica. Ienibaharul contine eugenolul, un antiseptic folosit in stomatologie, uleiuri volatile, saruri minerale.

Infuzia se pregateste punand intr-o cana cu apa fierbinte patru, cinci boabe de ienibahar care se lasa la infuzat zece minute. Ceaiul se poate servi dupa o masa copioasa. Infuzia se recomanda si ca remediu pentru bronsite si enterite. Extern, infuzia de ienibahar se foloseste, cu rezultate bune, in tratamentul acneei.

Uleiul de ienibahar se foloseste in masaj si frictiuni pentru imbunatatirea circulatiei, impunerea spasmelor musculare si tratarea nevralgiilor. Poate fi procurat de la plafar sau farmacie.

In afara de mirosul puternic picant si intepator si de gustul usor piper, ienibaharul este o sursa buna de nutrienti, vitamine si minerale. Consumand 100 grame de ienibahar va ofera 2,943 mg Mangan, 7,06 mg fier, 661 mg calciu, 0,55 mg cupru, 21,6 g fibra dietetica totala, 72,12 g carbohidrat, 39,2 mg vitamina C, 135 mg magneziu, 8,69 g grasimi totale si 1044 mg potasiu.

Ienibaharul este unul dintre cele mai utilizate condimente de pe mapamond, apreciat pentru gustul si aroma placuta, caracteristica, data de uleiurile esentiale puternice pe care le contine - eugenol -, care se foloseste si in stomatologie, are efecte antiseptice si anestezice si care ii confera aroma dulceaga - picanta, contine cantitati insemnate de substante minerale  - fier, mangan, potasiu, cupru, magneziu, seleniu -, vitaminele A, C - un antioxidant puternic -, B6, niacina, riboflavina, rasini, proteine.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura