Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Fulgi de ovaz 500g, Natural Seeds Product

0 stars: 0.00 din 0 pareri

599 lei Lei
Cod produs
NSP-709
Out Of stock
Descriere
Ovazul este printre cele mai sanatoase boabe de pe pamant. Sunt boabe integrale fara gluten si o sursa excelenta de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti importanti. Studiile arata ca ovazul si faina de ovaz au multe beneficii pentru sanatate. Acestea includ pierderea in greutate, nivelul scazut al glicemiei si un risc redus de boli de inima. Ovazul este consumat in mod obisnuit pentru micul dejun prin fierberea acestuia in apa sau lapte. Faina de ovaz este adesea denumita terci.

Ovazul este incredibil de hranitor

Compozitia nutritiva a ovazului este bine echilibrata. Este o sursa buna de carbohidrati si fibre, inclusiv fibra puternica de beta-glucan. De asemenea, contine mai multe proteine si grasimi decat majoritatea boabelor. Ovazul este incarcat cu vitamine importante, minerale si compusi vegetali antioxidanti. O jumatate de cana (78 grame) de ovaz uscat contine:

Mangan: 191% din RDI

Fosfor: 41% din RDI

Magneziu: 34% din RDI

Cupru: 24% din RDI

Fier: 20% din RDI

Zinc: 20% din RDI

Vitamina B1 (tiamina): 39% din RDI

Vitamina B5 (acid pantotenic): 10% din RDI

Cantitati mai mici de calciu, potasiu, vitamina B6 (piridoxina) si vitamina B3 (niacina)

Acest lucru vine cu 51 de grame de carbohidrati, 13 grame de proteine, 5 grame de grasime si 8 grame de fibre, dar doar 303 de calorii. Aceasta inseamna ca ovazul este printre cele mai dense alimente pe care le puteti manca. Ovazul este bogat in carbohidrati si fibre, dar si mai mare in proteine si grasimi decat majoritatea altor boabe. Sunt foarte bogate in multe vitamine si minerale. Ovazul integral este bogat in antioxidanti, inclusiv Avenantramide.

Ovazul integral are un continut ridicat de antioxidanti si compusi benefici ai plantei numiti polifenoli. Cel mai notabil este un grup unic de antioxidanti numiti avenantramide, care se gasesc aproape exclusiv in ovaz. Avenantramidele pot ajuta la scaderea nivelului tensiunii arteriale prin cresterea productiei de oxid nitric. Aceasta molecula de gaz ajuta la dilatarea vaselor de sange si duce la un flux al sangelui mai bun. In plus, avenantramidele au efecte antiinflamatoare si anti-mancarime.

Ovazul contine numerosi antioxidanti puternici, inclusiv avenantramide.

Acesti compusi pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale si pot oferi alte beneficii.

Ovazul contine o fibra solubila puternica numita Beta-Glucan

Ovazul contine cantitati mari de beta-glucan, un tip de fibre solubile.

Beta-glucanul se dizolva partial in apa si formeaza o solutie groasa, asemanatoare unui gel in intestin.

Beneficiile pentru sanatate ale fibrei beta-glucan includ:

Niveluri reduse de LDL si colesterol total

Raspuns redus la zahar din sange si insulina

Sentiment sporit de plenitudine

Cresterea crescuta a bacteriilor bune din tractul digestiv

Ovazul este bogat in fibra solubila beta-glucan, care are numeroase beneficii. Acesta ajuta la reducerea nivelului de colesterol si a zaharului din sange, ajuta bacteriile intestinale sanatoase si creste sentimentul de plinatate.  Ele pot scadea nivelul de colesterol si pot proteja colesterolul LDL de daune. Bolile de inima sunt principala cauza de deces la nivel global. Un factor de risc major este colesterolul crescut in sange. Multe studii au aratat ca fibra beta-glucana din ovaz este eficienta la reducerea nivelului colesterolului total si LDL. Beta-glucanul poate creste excretia bilei bogate in colesterol, reducand astfel nivelul circulant al colesterolului in sange.

Oxidarea colesterolului LDL (raul), care apare atunci cand LDL reactioneaza cu radicalii liberi, este un alt pas crucial in progresia bolilor de inima. Produce inflamatii in artere, dauneaza tesuturilor si poate ridica riscul de atacuri de cord si accidente vasculare cerebrale.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura