Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Sumac 1 kg, Natural Seeds Product

0 stars: 0.00 din 0 pareri

2962 lei Lei
Cod produs
NSP-727
Out Of stock
Descriere
Arbustul sumac, originar din Orientul Mijlociu, produce boabe rosii profunde, care sunt uscate si macinate in pulbere grosiera.

Condimentul a fost folosit mult timp in Europa pentru a adauga aroma in multe feluri de mancare pana cand romanii au introdus lamai in alimentatie.

Sumacul macinat este un condiment versatil, cu o aroma placuta de lamaie, desi mai echilibrat si mai putin placut decat sucul de lamaie. O mica presarare adauga, de asemenea, un stop frumos de culoare pe orice fel de mancare.

Sumacul este disponibil pe scara larga pe pietele Orientului Mijlociu si, incetul cu incetul, isi face drum pe culoarul pentru condimente al magazinelor alimentare. Depozitati sumacul intr-un recipient etans, departe de caldura si lumina.

Cum se utilizeaza

Sumac este un condiment utilizat pe scara larga, esential in gatitul Orientului Mijlociu si Mediteranean. Se foloseste in orice, de la amestecuri uscate, marinate si dressing. Dar cea mai buna utilizare a acestuia este presararea peste mancare inainte de servire.

Se asorteaza bine cu legumele, mielul la gratar, puiul si pestele. Sumac este unul dintre componentele principale ale zaatarului de amestecuri de condimente si este utilizat ca un topping pe salata grasa si da un aspect frumos pe hummus.

Sumacul se caracterizeaza prin grupele mari si dense de fructe rosii aprinse, de dimensiuni de mazare, pe care le produce.

Oamenii pot absoarbe fructele proaspete pentru a face ceai, dar mai des le usuca si le pudreaza pentru a fi utilizate ca supliment pe baza de plante sau condimente culinare.

Condimentul sumac nu trebuie confundat cu sumacul otravitor.

Desi sumacul otravitor este inrudit, este diferit. Sumacul otravitor produce fructe de culoare alba si poate provoca reactii alergice similare cu cele de la iedera otravitoare sau stejar otravitor.

Profilul nutritiv complet al sumacului ramane in mare parte necunoscut, dar unele cercetari sugereaza ca acesta contine o serie de substante nutritive benefice. Acestea includ fibre, grasimi sanatoase si cateva vitamine esentiale.

Oamenii folosesc cel mai frecvent sumacul ca si condiment.

La fel ca multe alte condimente culinare, sumacul poate spori aroma si culoarea unei varietati de feluri de mancare. Este deosebit de popular in bucatariile din Orientul Mijlociu si mediteranean.

Sumac are o culoare rosie bogata, un parfum asemanator citricelor si o aroma distincta asemanatoare sucului de lamaie. Oamenii o folosesc uneori pentru a face o bautura dulce si acra cunoscuta sub numele de limonada sumac.

Cand este uscat si macinat, sumacul are o textura grosiera, granuloasa. Sumacul macinat este excelent pentru a adauga aciditate, luminozitate si culoare la multe feluri de mancare, inclusiv carne si legume la gratar, cereale, produse de patiserie si deserturi.

Oamenii il folosesc frecvent pentru a spori aroma frecarilor de condimente, a sosurilor si a sosurilor. Este un ingredient cheie in amestecul clasic de condimente mediteraneene cunoscut sub numele de zaatar.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura