Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Hrisca coapta, Natural Seeds Product, 1 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

1891 lei Lei
Cod produs
NSP-511
Out Of stock
Descriere
Hrisca este un aliment popular si traditional in tari precum Rusia, Ucraina, Franta si Polonia. In Romania, hrisca este la mare cautare mai ales in Bucovina, unde este un ingredient traditional pentru sarmale.

Hrisca este bogata in vitaminele E, B1 si B2, dar si in proteine, carbohidrati, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu si fier.

Desi nu face parte din clasa cerealelor (este o planta ierboasa inrudita cu rubarba si stevia creata), hrisca este net superioara graului, de exemplu, prin elementele nutritive care protejeaza organismulde factorii externi si il fortifica mai ales in sezonul rece si la inceputul primaverii.

BENEFICII  

mentine nivelul de glucoza din sange in limitele normale

previne instalarea diabetului de tip II

mentine tanar sistemul nervos

imbunatateste capacitatea de retinere si memorare

va protejeaza impotriva accidentelor vasculare

scade colesterolul

tine sub control tensiunea arteriala

previne aparitia pietrelor la bila

In plus, hrisca tine greutate sub control. Fiind bogata in fibre alimentare insolubile, in lizina (un aminoacid esential), magneziu, in cupru organic si vitamine din complexul B, hrisca contine substante cu efect diuretic, care reduc excesul de apa din corp. Mai mult decat atat, hrisca este un aliment recomandat de consumat in toate dietele.

MARE ATENTIE!!! Persoanele diagnosticate cu fagopyrism - o afectiune care consta in fotosensibilizarea acuta a pielii - nu trebuie sa consume hrisca in cantitati mari (in special planta verde sau sucul extras din planta verde). Cu alte cuvinte, persoanele care au pielea foarte alba trebuie sa evite consumul de hrisca intrucat acesta determina aparitia de pete rosii si dureri sub forma de arsuri care persista chiar si 3-4 zile.

Cum o putem savura?

Daca pana acum nu ati consumat seminte de hrisca trebuie sa stiti ca sunt aromate si nu foarte dulci. Le puteti consuma crude sau prajite, dupa bunul plac, atat simple, cat si in salate, paste sau  alaturi de alte cereale la micul-dejun. In plus, hrisca nu contine gluten si poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de boala celiaca.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura