Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Linte verde 1 kg, Natural Seeds Product

0 stars: 0.00 din 0 pareri

1666 lei Lei
Cod produs
NSP-821
Out Of stock
Descriere
Lintea are proprietati nutritive valoroase si este usor sa o preparam. Comparativ cu preparatele din alte tipuri de legume cu boabe uscate (asa cum este fasolea), preparatele din linte sunt relativ rapid si usor de pregatit. Lintea absorbe cu usurinta o varietate de arome minunate din alte alimente si condimente si este disponibila pe tot parcursul anului. Lintea are numele botanic Lens ensculenta. Cele mai comune tipuri de linte sunt de culoare verde sau maro, dar lintea este disponibila si in culorile negru, galben, rosu si portocaliu.

Aroma difera usor printre soiurile de linte, gustul fiind in general unul dens, oarecum de nuca. Combinatia dintre orez si linte creste de trei ori valoarea proteinelor - ne spune nutritionistul Patrick Holford. Aceasta este de altfel baza dietelor din India.

Lintea, un membru mic dar atat de puternic din punct de vedere nutritional din familia leguminoaselor, este o sursa foarte buna de fibre ce ajuta la scaderea colesterolului. In plus fata de efectele sale benefice asupra sistemului digestiv si inimii, fibrele solubile ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange. Daca aveti rezistenta la insulina, hipoglicemie sau diabet este recomandat sa consumati preparate din linte care pot ajuta cu adevarat la echilibrarea nivelului de zahar din sange in timp ce furnizeaza energie constant. Continutul ridicat de fibre din linte previne cresterea rapida a nivelului zaharului din sange dupa fiecare masa.

Lintea aduce in organismul nostru sase minerale importante, doua vitamine din complexul B, proteine complete si practic nici pic de grasime. Lintea, acest mic gigant nutritional, aduce doar 230 calorii la o cantitate cuprinsa intr-un pahar.

Lintea, ca si celelalte tipuri de legume cu boabe precum fasolea, este bogata in fibre dietetice atat solubile cat si insolubile. Fibrele solubile formeaza o substanta ca un gel in tractul digestiv si ajuta bila. Cercetarile in domeniu au aratat ca fibrele insolubile previn constipatia si cresc scaunul dar, in plus, ajuta la prevenirea afectiunilor digestive cum ar fi sindromul de intestin iritabil si diverticuloza.

Contributia adusa de linte la sanatatea inimii nu consta doar in fibre, dar si in cantitati semnificative de acid folic si magneziu. Acidul folic ajuta la scaderea nivelului de homocisteina (un aminoacid care este un produs intermediar in cadrul unui proces metabolic important numit ciclul de metilare). Atunci cand avem suficient magneziu in corp, venele si arterele respira relaxate.

In plus fata de furnizarea de carbohidrati cu eliberare treptata de energie, lintea creste nivelul de energie din organism prin completarea rezervelor dvs. de fier. Femeile aflate la menstruatie sunt in mod special mai expuse riscului de deficit de fier.

Cresterea depozitelor de fier cu ajutorul lintei este o idee buna - mai ales ca, spre deosebire de carnea rosie, care este intr-adevar o alta sursa de fier, lintea nu este bogata in grasimi si calorii. Fierul este o componenta integranta a hemoglobinei, care transporta oxigenul de la plamani la toate celulele corpului, si este, de asemenea, parte a sistemelor enzimatice cu rol de cheie pentru metabolism si producerea de energie.  

Si tineti minte: Daca sunteti insarcinata sau alaptati, cu atat mai mult creste necesarul de fier. Copiii aflati in perioada de crestere si adolescentii au, de asemenea, nevoie de mai mult fier. Gatiti cu incredere preparate din linte pentru copii.

sursa:prodieta.ro
Trimite mesaj
Din Gura in Gura