Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 9 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Curmale fara samburi 250 gr, Natural Seeds Product

0 stars: 0.00 din 0 pareri

492 lei Lei
Cod produs
NSP-091
Out Of stock
Descriere
Curmalele sunt considerate bune pentru sanatate. In se folosesc in caz de, astm, durere de stomac, oboseala ochilor. Fructele fierte in lapte stimuleaza caile respiratorii. Fructele se pot consuma ca atare sau pregatite in marmelade, prajituri, inghetata si altele. Din samburi se prepara o faina din care se fac un fel de clatite.

Curmalele sunt fructul arborelui de palmier, care este cultivat in multe regiuni tropicale ale lumii. Datele au devenit destul de populare in ultimii ani.

Aproape toate curmalele vandute in tarile occidentale sunt uscate.

Puteti afla daca curmalele sunt sau nu uscate in functie de aspectul lor. Pielea incretita indica faptul ca sunt uscate, in timp ce pielea neteda indica prospetime.

In functie de varietate, curmalele proaspete sunt destul de mici si au o gama variata de culori, de la rosu aprins la galben stralucitor.

Curmalele au un profil nutritional excelent. Deoarece sunt uscate, continutul lor de calorii este mai mare decat majoritatea fructelor proaspete. Continutul de calorii din date este similar cu cel al altor fructe uscate, cum ar fi stafide si smochine.

Majoritatea caloriilor din curmalele provin din carbohidrati. Restul provin dintr-o cantitate foarte mica de proteine. In ciuda caloriilor lor, curmalele contin cateva vitamine si minerale importante in plus fata de o cantitate semnificativa de fibre.

O portie de 100 de grame ofera urmatoarele substante nutritive:

Calorii: 277
Carbs: 75 de grame
Fibra: 7 grame
Proteina: 2 grame
Potasiu: 20% din CDI
Magneziu: 14% din CDI
Cupru: 18% din CDI
Mangan: 15% din CDI
Fier: 5% din CDI
Vitamina B6: 12% din CDI

Curmalele sunt, de asemenea, bogate in antioxidanti, care pot contribui la multe dintre beneficiile lor pentru sanatate.

Cu aproape 7 grame de fibre dintr-o portie de 100 gr, inclusiv curmalele din dieta ta reprezinta o modalitate excelenta de a creste consumul de fibre.

Fibrele pot beneficia de sanatatea dvs. digestiva, prevenind constipatia. Promoveaza miscarile normale ale intestinelor, contribuind la formarea scaunului.

In plus, fibrele din curmalele pot fi benefice pentru controlul zaharului din sange. Fibra incetineste digestia si poate preveni scaderea nivelului zaharului din sange dupa ce a mancat.

Din acest motiv,curmalele au un indice glicemic scazut (GI), care masoara cat de repede creste nivelul de zahar din sange dupa ce ati consumat anumite alimente.

Antioxidantii va protejeaza celulele de radicalii liberi, care sunt molecule instabile care pot provoca reactii daunatoare in corpul dumneavoastra si pot duce la complicatii.

Iata o prezentare generala a celor trei antioxidanti cei mai puternici din date:

Flavonoidele: Flavonoidele sunt antioxidanti puternici care pot ajuta la reducerea inflamatiei si au fost studiate pentru potentialul lor de a reduce riscul de diabet, boala Alzheimer si anumite tipuri de cancer.

Carotenoide: Carotenoizii se dovedesc a promova sanatatea inimii si, de asemenea, pot reduce riscul de tulburari oculare, cum ar fi degenerarea maculara.

Acid fenolic: cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii, acidul fenolic poate ajuta la scaderea riscului de cancer si boli de inima.

Curmalele pot ajuta la imbunatatirea functiei creierului.

Studiile de laborator au gasit date pentru a fi utile pentru scaderea markerilor inflamatorii, cum ar fi interleukina 6 (IL-6), in creier. Nivelurile ridicate de IL-6 sunt asociate cu un risc mai mare de boli neurodegenerative cum ar fi Alzheimer.

Curmalele pot fi utile pentru scaderea inflamatiei si prevenirea formarii placilor in creier, ceea ce este important pentru prevenirea bolii Alzheimer.

Consumul acestor fructe pe parcursul ultimelor saptamani de sarcina poate favoriza dilatarea cervicala si poate reduce nevoia de munca indusa.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura