Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Prune fara samburi 500g, Natural Seeds Product

0 stars: 0.00 din 0 pareri

2631 lei Lei
Cod produs
NSP-611
Out Of stock
Descriere
Beneficiile prunelor Prunele sunt atat delicioase cat si racoritoare, dar prunele ofera, de asemenea, multe beneficii nutritionale si legate de sanatate, iar acest articol se refera la prune si la beneficiile lor asociate. Prunele apartin aceleiasi familii de fructe ca piersicile, nectarinele si migdalele. Sunt unul dintre putinele fructe care au culoare (de obicei rosu, galben, alb sau verde) in functie de regiunea din care provin. Prunele sunt considerate un fruct antioxidant de top, deoarece ofera multe beneficii de la antioxidanti. Prunele sunt, de asemenea, cunoscute pentru a neutraliza efectele nocive ale radicalilor liberi care protejeaza organismul uman de conditii de sanatate, cum ar fi astmul, artrita, accidentul vascular cerebral.

Prunele uscate  sunt cunoscute pentru efectul lor laxativ si sunt adesea folosite pentru a ajuta la reglarea functiilor sistemului digestiv. Prunele ajuta foarte mult de tractul gastro-intestinal. Prunele sunt convenabile si pot fi incorporate cu usurinta intr-o dieta zilnica. Exista diverse modalitati distractive de a manca prune, cum ar fi adaugarea acestora la smoothie-uri, fulgi de ovaz, iaurt si chiar salate.

Beneficiile de prune care combat bolile

Antioxidantii gasiti in prune protejeaza organismul de radicalii liberi despre care se crede ca ajuta la crearea diverselor boli de dezvoltare. Acesti antioxidanti sunt foarte speciali, deoarece sunt cunoscuti ca sunt capabili sa neutralizeze superoxizii, care sunt un grup de enzime din sange care fac unele lucruri interesante care includ catalizarea radicalilor superoxidici, care ofera aparare celulara impotriva tuturor tipurilor de lucruri urate din sange.

Suporturi de sanatate cognitiva

Unul dintre cele mai importante beneficii pentru prune este sanatatea cognitiva. Prunele reduc inflamatiile din zonele neurologice prin imbunatatirea capacitatii de a invata si de a-si aminti informatiile. Fitonutrientii prezenti in prune servesc ca tratament natural pentru bolile Alzheimer si Parkinson.

Imbunatateste sanatatea cardiovasculara

Un alt mare beneficiu din prune este faptul ca ajuta oamenii sa dezvolte inimi puternice si sanatoase. Antioxidantii din prune sunt cunoscuti pentru a scapa de corpul radicalilor liberi. Acesti radicali liberi pot preveni de multe ori oxidarea colesterolului in inima, lasand-o sa creeze placa. La pacientii care au oxidare a colesterolului, radicalii liberi afecteaza vasele de sange si pot duce in cele din urma la un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Prunele pot stimula sistemul imunitar

Beneficiile prunelor includ si o crestere a vitaminei C, deoarece continutul de vitamina C prezent in prunele proaspete poate fi foarte mare, ceea ce face ca fructul sa fie un beneficiu bun pentru un sistem imunitar cu risc. Pacientii cu sistem imunitar slabit ar trebui sa ia in considerare unele dintre beneficiile prunelor in dieta lor. Aporturile adecvate de vitamina C scurteaza durata infectiilor tractului respirator si previne raceala obisnuita. De asemenea, reduce riscul de pneumonie si malarie.

Ajuta la combaterea diabetului

Nivelul indicelui glicemic gasit in prune este relativ scazut. Consumul de pruna controleaza nivelul zaharului din sange si reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Pacientilor diabetici li se recomanda sa incorporeze prunele in dieta lor, deoarece regleaza cotorul de insulina dintre mese.

Colesterol scazut

Potasiul gasit in prune este o componenta importanta a celulei umane.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura