Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Seminte chia 250 gr, Natural Seeds Product

0 stars: 0.00 din 0 pareri

1505 lei Lei
Cod produs
NSP-020
Out Of stock
Descriere
Semintele de chia sunt semintele negre-gri ale plantei Salvia Hispanica, inrudita cu menta si originara din America de Sud.

Semintele de chia au fost un aliment important pentru azteci si mayasi inca din cele mai vechi timpuri. Ele erau apreciate pentru capacitatea lor de a furniza energie de lunga durata. De fapt, "chia" este cuvantul mayas care inseamna "putere".

In ciuda istoriei lor vechi, doar recent semintele de Chia au fost recunoscute ca un superaliment modern.

Popularitatea lor a crescut in ultimii ani, acum fiind consumate peste tot in lume de catre persoanele care sunt preocupate de sanatatea lor.

Conform Serviciului de Cercetare Agricola USDA United States Department of Agriculture, Agricultural Research Service  28 de gr. de seminte de chia contine:

-Carbohidrati: 12 g

-Fibre: 11 g

-Proteine: 4 g

-Grasimi: 9 g

-din care Omega 3: 5 g

-Calciu: 18% din DZR

-Mangan: 30% din DZR

-Magneziu: 30% din DZR

-Fosfor: 27% din DZR

Mai contin o importanta cantitate de Zinc, Vitamina B1, B2, B3, Potasiu.

Continutul semintelor de chia pentru 100 de grame conform datelor USDA:

Total Calorii: 490 - 24% DZR

Din Carbohidrati: 178

Din Grasimi: 257

Din proteine 54.2

Total Carbohidrati: 43,8 gr - 15% DZR

Din care Fibre 37.7 gr. 151% DZR

Grasimi si Acizi Grasi

Sunt un aliment cu un continut mic de colesterol si sodiu, o sursa buna de calciu si fosfor, si o foarte buna sursa de fibre si mangan. 28 de grame seminte de chia contine 137 de calorii si 1 gram de carbohidrati digestibili. Daca scazi fibrele care nu sunt digerabile ramai cu 101 calorii per uncie. Acest lucru le face sa fie cea mai buna sursa de nutrienti din lume, cel mai bun lucru la aceste seminte este ca sunt naturale, integrale, crescute organic si nemodificate genetic. In plus de asta nu contin gluten. Un alt atu al semintelor de chia este continutul ridicat de antioxidanti (conform US National Library of MedicineNational Institutes of Health si SicenceDirect, acesti antioxidanti protejeaza grasimile sensibile din seminte de rancezire. Chiar daca suplimentele cu antioxidanti sunt ineficiente, ingerarea acestora direct din hrana are efecte pozitive superioare asupra sanatatii asa spune intr-un raport al JNCI - Oxford Journals.


Fibrele nu cresc zaharul din sange, si nu necesita insulina pentru a fi procesata, asa ca din acestea nu ar trebui contorizate ca si carbohidrati decat un singur gram per uncie (28 gr.) ceea ce transforma chia intr-un aliment cu continut mic de carbohidrati si un continut ridicat de fibre. Datorita acestor fibre semintele de chia pot absorbi de 10-12 ori greutatea lor in apa, devenind ca un gel de se mareste in stomacul tau (ScienceDirect). Teoretic aceasta ar trebui sa mareasca senzatia de satietate, sa scada absorbtia alimentelor si sa te faca sa consumi mai putine calori. Fibrele de asemena hranesc bacteriile bune din intestine, un lucru important pentru sanatatea ta. Semintele de chia au 40% fibre, asta le face sa fie cea mai buna sursa de fibre din lume.

Un alt atu al semintelor de chia este continutul ridicat de antioxidanti (conform US National Library of MedicineNational Institutes of Health si SicenceDirect, acesti antioxidanti protejeaza grasimile sensibile din seminte de rancezire. Chiar daca suplimentele cu antioxidanti sunt ineficiente, ingerarea acestora direct din hrana are efecte pozitive superioare asupra sanatatii asa spune intr-un raport al JNCI - Oxford Journals.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura