Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Oregano maruntit 25g, Natural Seeds Product

0 stars: 0.00 din 0 pareri

165 lei Lei
Cod produs
NSP-766
Out Of stock
Descriere
Oregano este o planta care face parte din familia mentei sau familia Lamiaceae. Oamenii au folosit-o de mii de ani pentru a adauga arome bucatelor si pentru a trata conditiile de sanatate.

Grecii si romanii au asociat oregano cu bucurie si fericire. Numele provine de la cuvintele grecesti oros, care inseamna munte si ganos, care inseamna bucurie.

Exista diferite tipuri de oregano. Cel mai frecvent tip este Oregano vulgare, cunoscut si sub denumirea de cimbru spaniol si maghiar.

Oamenii folosesc oregano in dieta ca suplimente si ca ulei aromatic.

Antioxidantii timol, carvacrol, limonen, terpinen, ocimen si cariofilena confera plantei aroma si miros. De asemenea, contribuie la beneficiile pentru sanatate ale uleiului de oregano.

Oregano ofera alti antioxidanti atunci cand oamenii il consuma in dieta.

Oamenii din regiunea mediteraneana au folosit oregano timp de secole in medicina pe baza de plante pentru a trata multe afectiuni, inclusiv:

dureri musculare

astm

crampe

diaree

indigestie

raceli

pentru a stimula starea generala de sanatate

Oamenii de stiinta trebuie sa faca mai multe cercetari pentru a confirma beneficiile utilizarii oreganului, dar exista unele dovezi ca ar putea ajuta:

combate bacteriile

amelioreaza inflamatia

reglati glicemia si lipidele

Oregano si alte plante medicinale contin antioxidanti. Antioxidantii dietetici ajuta organismul sa elimine radicalii liberi, care sunt substante toxice  rezultate din procese naturale. O acumulare de radicali liberi poate declansa stres oxidativ. Stresul oxidativ poate duce la deteriorarea celulelor care poate duce la diverse boli, inclusiv diabet.

Proprietati antibacteriene

Principalele componente ale uleiului esential de oregano sunt carvacrolul si timolul. Acestea pot avea proprietati antimicrobiene.

Desi aceste teste indica faptul ca compusii din oregano pot avea proprietati antibacteriene, nu inseamna ca consumul de oregano va preveni infectiile.

Vitamina C este un antioxidant care joaca un rol cheie in sistemul imunitar.

Proprietati antiinflamatorii

Conform unei literaturi de ansamblu, uleiurile si componentele uleiului de oregano, cum ar fi timolul si acidul rosmarinic, par sa aiba proprietati antiinflamatorii.

De remarcat ca studiile au utilizat extracte concentrate de oregano. Nu este acelasi lucru cu oamenii care consuma oregano in dieta.

Oamenii de stiinta au gasit dovezi conform carora extractele pot ajuta la prevenirea deteriorarii ADN-ului in celule din cauza stresului oxidativ, a radiatiilor si a mitogenelor, un tip de proteine care poate provoca diviziunea celulara nedorita.

Diabet

Compusii din oregano pot ajuta la gestionarea diabetului de tip 2. Autorii unui studiu de rozatoare din 2016 au ajuns la concluzia ca extractul de oregano poate:

imbunatateste rezistenta la insulina

regleaza expresia genelor care afecteaza metabolismul grasimilor si carbohidratilor

restaurati tesuturile hepatice si renale deteriorate

Oregano este o planta culinara, folosita pentru aroma frunzelor sale, care poate fi mai aromata atunci cand este uscata decat proaspata. Are o aroma tic, cald si usor amara, care poate varia ca intensitate.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura