Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Leustean frunze 25g, Natural Seeds Product

0 stars: 0.00 din 0 pareri

213 lei Lei
Cod produs
NSP-764
Out Of stock
Descriere
Leustenaul nu este doar o planta aromatica, ci si o planta medicinala cu o puternica actiune terapeutica asupra aparatului respirator, aparatului reno-urinar, sistemului endocrin si celui imunitar.

Leusteanul este  un remediu eficient intr-o multitudine de boli cum ar fi indigestia, dispepsia, litiaza renala, anorexia, colicile intestinale. Planta are si propietati curative numeroase, este cunoscuta pentru efectul benefic in indigestii si tulburari stomacale, in raceli, guturaiuri si gripe, anorexie, diferite intoxicatii si reactii alergice. Uleiul obtinut din leustean scade tensiunea si stimuleaza diureza. Pe rani, ulceratii, furuncule se pun cataplasme cu leustean cules de dimineata, bine spalat si zdrobit .

Leusteanul - Compozitie

Radacina de leustean contine amidon, zahar, zaharoza, apa, rasina, acid de angelica. Radacina proaspata contine 0.3-0.5% ulei, iar cea uscata 0.6-1%. Contine d-terpinol, o legatura de tipul cineolului, un terpen, ester al acidului acetic, al acidului valeriic si al celui benzoic. Toate partile plantei contin ulei volatil, gumirezine, taninuri, grasimi si saruri minerale.

Leusteanul - Actiune

Leusteanul are actiune antiinflamatorie, antibacteriana, antiparazitara, antivirala, antifungica, stimuleaza functia hepato-biliara,  actiune tonic-aperitiva, creste pofta de mancare, diuretica, combate steatoza ficatului, regleaza ciclul menstrual si amelioreaza dismenoreea, neurotonic, usor anticoagulant, sedativ, hipotensiv, efect expectorant in afectiuni respiratorii, antiinflamator, emolient si cicatrizant la nivelul pielii in afectiuni cutanate.

Leusteanul este o planta perena care este usor de cultivat datorita proprietatilor sale rezistente. Apartine aceleiasi familii ca morcovii, patrunjelul si mararul. Frunzele de culoare verde-inchis ale plantei iubitoare seamana cu cilantro si patrunjelul italian in forma si culoare, iar tulpinile sale sunt adesea comparate cu tulpinile de telina (in aparenta si, intr-o masura mai mica, in aroma). Acesta are un miros foarte puternic si are un gust cald si aromat.

Beneficii pentru sanatate

Leusteanul poate functiona ca diuretic datorita unei actiuni numite acvaretic. Acest lucru inseamna ca planta poate stimula urinarea (si poate ajuta la spalarea vezicii urinare si a rinichilor prin cresterea productiei de urina) fara pierderea electrolitilor vitali (cum ar fi sodiu).

De asemenea, se crede ca planta contine un agent calmant numit eucaliptol, care poate ajuta la reducerea iritatiei la plamani si la promovarea vindecarii unor tipuri de afectiuni respiratorii (cum ar fi pleurezia).

Utilizari medicale

Desi nu exista suficiente date de cercetare clinica pentru a sustine cele mai multe dintre afirmatiile privind beneficiile pentru sanatate ale leusteanului, planta a fost utilizata in mod traditional pentru a trata multe afectiuni de sanatate, inclusiv:

tulburari de stomac

tuse si afectiuni respiratorii (cum ar fi pleurezia)

febra

Durere de gat

colici (la copii mici)

gaz

reumatism / artrita

infectii ale tractului urinar

pietre la rinichi

guta

malarie

migrene

icter

Proprietatile antibacteriene:  un efect diuretic

o actiune carminativa

un efect expectorant (contribuind la eliberarea flemei)

un efect antibacterian

un efect antiinflamator

are un efect stimulator

un efect stimulator al apetitului

o actiune diaforica (pentru a stimula transpiratia si a ajuta la reducerea febrelor)

un emagagog (care ajuta la reglarea menstruatiei)

Efecte secundare posibile

In general, exista foarte putine efecte secundare grave ale leusteanului. Un efect secundar comun implica o afectiune numita fotodermatita. Aceasta apare dupa ce planta este consumata sau folosita pe piele si poate determina pielea sa devina mai sensibila la lumina soarelui si la alte forme de lumina ultravioleta.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura