Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Maghiran frunze 25g, Natural Seeds Product

0 stars: 0.00 din 0 pareri

165 lei Lei
Cod produs
NSP-765
Out Of stock
Descriere
Maghiranul este o planta unica  foarte populara in multe dintre preparatele mediteraneene.

Acesta a fost folosit de mult timp ca medicament pe baza de plante si contine mai multi compusi care pot oferi beneficii pentru sanatate.

Maghiranul, cunoscut si sub denumirea de maghiran dulce, este o planta aromatica din familia de menta care a fost cultivata in Mediterana, Africa de Nord si Asia de Vest de mii de ani. Desi este similar cu oregano, are o aroma mai blanda si este adesea folosit pentru garnitura salate, supe si preparate din carne.

Este deosebit de puternic atunci cand este uscat, dar poate fi folosit si proaspat.

Ba mai mult, s-a dovedit ca maghiranul are mai multe proprietati antiinflamatorii si antimicrobiene. A fost utilizat ca si medicament pentru a ajuta la tratarea unor varietati de afectiuni, incluzand probleme digestive, infectii si menstruatii dureroase.

Planta e bogata in vitamina K, dar are in componenta si vitamina E, fier, calciu, mangan. Mai contine acizi fenolici, flavone si uleiuri esentiale.

Toti acesti compusi ii confera ceaiului de maghiran proprietati antispasmodice, antifungice, antalgice, puternic antibacteriene, calmante, sedative, hipotensive, vasodilatatoare si anafrodiziace (cu efect opus substantelor afrodiziace).

Folosita sub forma de infuzie calmanta, are efect somnifer, dar e indicata si in crampele stomacale sau in colici.

Gargara cu maghiran combate afectiunile mucoasei bucale (afte, herpesuri). Sucul proaspat, extras din frunze, e folosit contra durerilor de cap persistente. Uleiul esential se aplica pe zonele atinse de reumatism, artrita, sau afectate de entorse.

Infuzia de maghiran sustine functionarea normala a sistemului nervos, contribuie la o relaxare optima si favorizeaza somnul. Prin urmare, pentru a scapa de stres, foloseste ceai de maghiran, din care faci o infuzie de o lingurita la o cana cu apa. Bea 2-3 cani pe zi.

Frunzele proaspete sau uscate pot fi facute intr-un ceai sau extract. Ambele forme pot fi gasite in magazinele de produse alimentare de sanatate sau online.  Maghiranul este o planta aromatica folosita indelung medicamentos pentru a ajuta digestia si menstruatia. Poate servi ca garnitura pentru supe, salate si preparate din carne. Acesta a fost folosit pentru a preveni problemele digestive, cum ar fi ulceratiile la stomac si anumite boli transmise de alimente.

Va poate ajuta reglarea ciclului menstrual si a hormonilor

S-a demonstrat ca maghiranul stimuleaza fluxul menstrual

Extractul sau ceaiul poate ajuta la reglarea ciclului menstrual, precum si la restabilirea echilibrului hormonal la femeile care nu sunt insarcinate cu un ciclu neregulat.

De asemenea, poate ajuta la tratarea sindromului ovarului polichistic (PCOS), o afectiune hormonala cu simptome precum perioade neregulate si acnee. Un studiu efectuat la 25 de femei cu PCOS a constatat ca folosind ceai de maghiran acestea si-au imbunatatit profilul hormonal si sensibilitatea la insulina.

Complicatii ale sarcinii

Femeile insarcinate sau care alapteaza ar trebui sa evite suplimentele de maghiran.

Datorita influentei sale asupra diferitilor hormoni de reproducere si menstruatie, aceasta planta poate declansa reactii adverse negative in timpul sarcinii.

Poate afecta coagularea sangelui

Suplimentele care contin maghiran pot inhiba coagularea sangelui.

Poate interactiona cu anumite medicamente

Maghiranul poate interactiona cu anumite medicamente, cum ar fi diluatori de sange si anticoagulante, pentru a creste riscul de sangerare.

De asemenea, poate interactiona cu unele medicamente pentru diabet, prin scaderea glicemiei, ceea ce poate duce la niveluri periculoase. Daca aveti diabet, consultati medicul de sanatate inainte de a consuma maghiran.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura