Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Frunze salvie 25g, Natural Seeds Product

0 stars: 0.00 din 0 pareri

198 lei Lei
Cod produs
NSP-769
Out Of stock
Descriere
Salvia este o planta de baza in diverse bucatarii din intreaga lume.

Celelalte nume ale sale includ salvie comuna, salvie de gradina si Salvia officinalis. Apartine familiei de menta, alaturi de alte ierburi precum oregano, rozmarin, busuioc si cimbru.

Salvia are o aroma puternica, pamanteasca, motiv pentru care este folosita de obicei in cantitati mici. Chiar si asa, este incarcata cu o varietate de nutrienti si compusi importanti.

Salvia este, de asemenea, utilizat ca agent de curatare natural, pesticid si obiect ritualic in arderea sau misturarea salviei spirituale. Aceasta planta verde este disponibila in stare proaspata, uscata sau sub forma de ulei - si are numeroase avantaje pentru sanatate.

Continut ridicat de nutrienti

Salvia ambaleaza o doza sanatoasa de vitamine si minerale.

O lingurita (0,7 grame) de salvie macinata contine:

Calorii: 2

Proteine: 0,1 grame

Carburi: 0,4 grame

Grasime: 0,1 grame

Vitamina K: 10% din aportul zilnic de referinta (RDI)

Fier: 1,1% din RDI

Vitamina B6: 1,1% din RDI

Calciu: 1% din RDI

Mangan: 1% din RDI

Dupa cum puteti vedea, o cantitate mica de salvie contribuie cu 10% din necesarul dvs. zilnic de vitamina K.

Salvia contine, de asemenea, cantitati mici de magneziu, zinc, cupru si vitaminele A, C si E.

Ba mai mult, acest condiment aromatic adaposteste acid cafeic, acid clorogenic, acid rosmarinic, acid elagic si rutina - toate jucand un rol in efectele sale benefice asupra sanatatii.

Intrucat este consumata in cantitati mici, salvia furnizeaza numai cantitati minuscule de carbohidrati, calorii, proteine ??si fibre.

Salvia este bogata in nutrienti - in special vitamina K - in ciuda faptului ca este saraca in calorii. O lingurita (0,7 grame) se mandreste cu 10% din nevoile dvs. zilnice de vitamina K.

Incarcata cu antioxidanti

Antioxidantii sunt molecule care ajuta la fortificarea apararii corpului tau, neutralizand radicalii liberi potential nocivi care sunt legati de boli cronice.

Salvia contine peste 160 de polifenoli distincti, care sunt compusi chimici pe baza de plante care actioneaza ca antioxidanti in corpul dvs.

Acidul clorogenic, acidul cafeic, acidul rosmarinic, acidul elagic si rutina - toate gasite in salvie - aduc beneficii impresionante pentru sanatate, cum ar fi imbunatatesc memoria.

Poate sprijini sanatatea orala

Salvia are efecte antimicrobiene, care pot neutraliza microbii care afecteaza placa dentara.

Intr-un studiu, s-a aratat ca o apa de gura bazata pe salvie ucide eficient bacteriile Streptococcus mutans, ceea ce este notoriu pentru ca a cauzat cavitati dentare.

Intr-o recenzie s-a remarcat faptul ca salvia poate trata infectiile gatului, abcese dentare, gingiile infectate si ulceratiile bucale.

Poate usura simptomele menopauzei

In timpul menopauzei, corpul tau prezinta o scadere naturala a hormonului estrogen. Acest lucru poate provoca o gama larga de simptome neplacute.

Simptomele includ bufeuri, transpiratie excesiva, uscaciune vaginala si iritabilitate.

Salvia obisnuita a fost utilizata in mod traditional pentru a reduce simptomele menopauzei.

Se crede ca anumiti compusi din salvie au proprietati asemanatoare cu estrogenul, ceea ce le permite sa se lege cu anumiti receptori din creierul dvs. pentru a ajuta la imbunatatirea memoriei si tratarea bufeurilor si transpiratiei excesive. Salvia poate ajuta la reducerea intensitatii si frecventei simptomelor menopauzei, cum ar fi bufeurile si iritabilitatea.

Poate reduce nivelul de zahar din sange

Frunzele de salvie comuna au fost utilizate in mod traditional ca remediu impotriva diabetului. Cercetarile umane si animale indica faptul ca poate ajuta scaderea nivelului de zahar din sange
Trimite mesaj
Din Gura in Gura