Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Sare roz Himalaya grunjoasa 1 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

678 lei Lei
Cod produs
1358
Out Of stock
Descriere
Sarea roz din Himalaya este un tip de sare obtinuta din regiunea Punjab din Pakistan, langa poalele muntelui Himalaya.

Unii oameni descriu sarea roz roz din Himalaya ca fiind una dintre cele mai pure saruri disponibile si spun ca are mai multe beneficii pentru sanatate. Dar aceasta sare isi castiga locul printre sarurile mai sanatoase

Sarea roz din Himalaya este similara chimic cu sarea de masa. Contine pana la 98 la suta clorura de sodiu. Restul sarii este format din urme minerale, cum ar fi potasiu, magneziu si calciu. Acestea dau sare sa nuanta roz deschis. Aceste minerale explica, de asemenea, de ce sarea din Himalaya are un gust diferit de sarea de masa obisnuita.

Oamenii folosesc acest tip de sare si sare comuna de masa in acelasi mod: ca parte a gatitului, pentru a condimenta mesele si pentru a pastra mancarea.  Unele persoane folosesc, de asemenea, sare roz Himalaya in locul sarurilor de baie. De asemenea, este posibil sa cumparati lampi si suporturi de lumanari din sare roz.

De ce organismul are nevoie de sare?

Sodiul este un mineral de urme esential gasit in sare. Organismul are nevoie de acest lucru pentru o varietate de functii.

Poate sustine:

contractarea si relaxarea muschilor

mentinerea unui echilibru corespunzator de lichide si prevenirea deshidratarii

trimiterea impulsurilor sistemului nervos

prevenirea tensiunii arteriale scazute

Cercetari recente au sugerat ca consumul de sare poate reduce riscul de infectie si poate ucide bacteriile daunatoare. Un studiu efectuat pe animale a determinat, de asemenea, cercetatorii sa deduce ca sarea poate avea un efect pozitiv asupra simptomelor depresiei.

Beneficii si mituri

Exista mai multe afirmatii despre beneficiile pentru sanatate asociate consumului de sare roz. Acestea includ:

Continut bogat de minerale

Unele surse spun ca sarea roz din Himalaya contine pana la 84 de minerale diferite. Intrucat contine clorura de sodiu de pana la 98%, aceasta inseamna ca doar aproximativ 2% sunt alcatuite din aceste urme minerale. Avand in vedere cantitatile relativ limitate in care oamenii consuma in mod normal sare si cantitatea mica de aceste minerale in sare, este putin probabil sa ofere beneficii masurabile sau semnificative pentru sanatate.

Unii oameni cred ca sarea roz din Himalaya este mai mica in sodiu decat sarea de masa obisnuita. Cu toate acestea, ambele tipuri constau in aproximativ 98 la suta clorura de sodiu.

Deoarece sarea roz are adesea cristale mai mari decat sarea de masa, tehnic contine mai putin sodiu per lingurita. De asemenea, are o aroma mai sarata decat sarea de masa, ceea ce inseamna ca o persoana poate folosi mai putina sare intr-o portie pentru a obtine acelasi gust.

Cu toate acestea, sarea roz este disponibila si intr-o dimensiune mai mica a granulelor, care seamana mai mult cu sarea obisnuita. Luati in considerare acest lucru atunci cand condimentati alimentele si masurati aportul de sodiu.

Asociatia Americana a Inimii (AHA) recomanda faptul ca peste 75 la suta din aportul de sodiu provine din sarea deja prezenta in alimentele procesate si preparate. Sarea de masa nu adauga cea mai mare parte a continutului de sodiu intr-o masa.

O sare mai naturala

Unii sustin ca sarea din Himalaya este mai naturala decat sarea de masa. Aceasta afirmatie pare sa aiba un merit. Sarea de masa este de obicei puternic rafinata si amestecata cu agenti anti-caking pentru a preveni aglomerarea, cum ar fi aluminosilicatul de sodiu sau carbonatul de magneziu,

Sarea din Himalaya este mai putin artificiala si nu contine de obicei aditivi.

Un ajutor pentru hidratare

Unii cred ca adaugarea unui varf de sare roz la mese sau bauturi poate ajuta organismul sa atinga un echilibru optim de lichide si sa previna deshidratarea.

Este adevarat ca sodiul este necesar pentru a mentine un echilibru corespunzator de fluide.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura