Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Polen 1 Kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

8931 lei Lei
Cod produs
938
Out Of stock
Descriere
Polenul de albine este considerat atat de benefic incat Consiliul Federal de Sanatate al Germaniei il recunoaste drept medicament.

Polenul influenteaza organismul uman astfel:

amelioreaza inflamatia
functioneaza ca un antioxidant
stimuleaza sanatatea ficatului
intareste sistemul imunitar
functioneaza ca supliment alimentar
usureaza simptomele menopauzei
reduce stresul
grabeste vindecarea
Polenul de albine este o bila de polen facuta de albinele tinere atunci cand aterizeaza pe o floare. Este un amestec de polen, saliva si nectar sau miere. Albinele transporta aceste bile inapoi in stup in pungi pe picioare si le depoziteaza in fagurele stupului. Polenul apoi se fermenteaza in painea de albine, care alimenteaza o colonie de albine.

Apicultorii colecteaza polenul de la albine pastrand un pieptene gros la intrarea stupilor lor. Atunci cand albinele trec prin el, acesta bate polenul de pe picioare intr-o cos de colectare de mai jos. Albinele trebuie apoi sa iasa pentru a colecta mai mult polen.

Polenul de albine in forma sa naturala este sub forma de pelete mici si crocante.

O lingura de polen de albine contine:  

16 calorii
0,24 grame de grasime
1,2 grame de proteine
2,18 grame de carbohidrati
250 de tipuri de nutrienti, inclusiv vitamine si flavonoide

Puteti adauga-l in alimente precum iaurt, faina de ovaz sau smoothie-uri. Poate fi macinat sub forma de pudra suplimentara sau intr-o capsula.

Cercetatorii au descoperit ca polenul de albine are proprietati antioxidante foarte mari, similare cu cele ale alimentelor fermentate. Antioxidantii sunt substante chimice naturale care exista in produsele alimentare pe baza de plante, de obicei cele cu culoare rosie sau inchisa, precum si alimentele fermentate.

Unii antioxidanti comuni includ:  

flavenoli (se gasesc in ciocolata)
resveratrol (gasit in vin)
licopen (gasit in rosii)
vitaminele A, C si E

Antioxidantii mentin oamenii sanatosi prin contracararea oxidantilor, cum ar fi poluarea aerului si fumul de tigara care pot dauna organismului.
Cumparati intotdeauna suplimentele de la o sursa de renume. Este posibil sa cumparati polen de albine, care contine ingrediente potential periculoase, raportate ca ar provoca reactii adverse grave, inclusiv ritmul cardiac crescut, stopul cardiac si chiar moartea.

Discutati cu un medic inainte de a lua orice suplimente sau plante medicinale. In plus, daca sunteti alergic la intepaturile de albine sau viespe, ar trebui sa evitati polenul de albine.

Intrerupeti suplimentul imediat daca aveti urmatoarele simptome:

mancarime
umflatura
lightheadedness
probleme de respiratie

Expertii recomanda de asemenea ca femeile insarcinate sa evite sa consume polen de albine, deoarece poate interfera cu sarcina.

Pentru majoritatea oamenilor, polenul de albine pare a fi un supliment alimentar sigur. Exista multe afirmatii despre beneficiile sale pentru sanatate, dar cea mai mare parte a stiintei a fost facuta asupra animalelor si celulelor, nu asupra oamenilor.

Asigurati-va ca cumparati polen de albine dintr-o sursa de incredere. Discutati cu medicul dumneavoastra despre orice probleme de sanatate puteti avea inainte de a lua polen de albine.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura