Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Seminte dovleac, Natural Seeds Product, 1 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

432 lei Lei
Cod produs
NSP-505
Out Of stock
Descriere
Pe langa faptul ca sunt gustoase, semintele de dovleac pot fi consumate si pentru beneficiile pe care le aduc organismului. Triburile din America de Nord utilizau semintele de dovleac pentru proprietatile lor nutritionale si medicinale, insa semintele au fost utilizate de oameni inca din vremea Greciei Antice. Semintele de dovleac sunt bogate in calorii, aproximativ 559 de calorii la 100 grame, insa sunt si foarte satioase.

Semintele de dovleac sunt o foarte buna sursa de minerale si in special de zinc, motiv pentru care Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda consumul lor  in dieta zilnica pentru a obtine un aportul recomandat.

Continutul lor caloric provine, in special, din proteine si grasimi, mai ales ca semintele  sunt deosebit de bogate in acizi grasi nesaturati, cum ar fi acidul oleic, substanta care scade colesterolul rau si il creste pe cel bun.

Studiile recente au aratat faptul ca dieta mediteraneana, bogata in acizi grasine nesaturati, ajuta la prevenirea bolilor coronariene, dar si la prevenirea dezvoltarii accidentelor vasculare cerebrale. Mai mult, proteinele continute de seminte sunt de buna calitate, iar 100 de grame de seminte furnizeaza 54% din doza zilnica recomandata de proteine, motiv pentru care sunt recomnadate in orice alimentatie, inclusiv in cea vegetariana. In plus, semintele sunt o sursa excelenta de aminoacizi si glutamat.

Semintele de dovleac sunt, de asemenea, o sursa foarte buna de vitamina E, un puternic antioxidant, ce ajuta la mentinerea integritatii pielii prin protejarea acesteia de radicali liberi. Semintele contin si tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic, vitamina B-6 si folati, dar si  minerale esentiale, precum cupru, mangan, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc si seleniu.

Acestea contin substante chimice ce ajuta rinichii si vezica urinara sa elimine apa, iar acest efect al semintelor este util in tratarea anumite boli precum: inflamatia vezicii, infectii la nivelul rinichilor sau retentie urinara cauzata de hiperplazie benigna de prostata.

Beneficiile semintelor de dovleac

- Bogate in  minerale, inclusiv fosfor, magneziu, mangan, fier si cupru.

- Sunt o sursa buna de vitamina K.

- Contin fitosteroli, compusi care  reduc nivelul de colesterol rau.

- Semintele sunt bogate in triptofan, un aminoacid esential, care este convertit in  serotonina si niacina. Din acest motiv, acestea sunt utile in caz de depresie si insomnie.

- Sunt bogate in zinc, ceea ce le face un protector natural impotriva osteoporozei. Un studiu realizat de cercetatorii americani a aratat faptul ca exista o corelatie intre aportul alimentar scazut de zinc, nivelurile scazute de minerale din sange si osteoporoza la nivelul soldului.

- Sunt o buna sursa de vitamina E si al complexului de vitamine B.

- Contin proteine de buna calitate.

- Reduc riscul de calcuri renali, reduc inflamatia in caz de artrita si sunt utilizate ca tratament impotriva viermilor intestinali.

- Uleiul din seminte de dovleac amelioreaza urinarea dificila ce apare in caz de prostata marita.

Nu uitati! Semintele de dovleac sunt utilizate pentru ameliorarea hiperplaziei benigne de prostata, pentru reducerea calculilor renali, pentru reducerea simptomelor in perioada postmenopauza, pentru protectia inimii si a ficatului (in special in asociere cu semintele de in), in caz de artrita, anxietate, depresie, insomnie, eliminarea metalelor grele din organism sau impotriva parazitilor intestinali.

Semintele de dovleac se consuma alaturi de legume, in salate verzi, se utilizeaza ca si condiment sub forma de seminte macinate, se adauga in cereale sau se consuma ca atare.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura