Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Susan negru, Natural Seeds Product, 1 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

3183 lei Lei
Cod produs
NSP-524
Out Of stock
Descriere
Semintele de susan sunt extrem de benefice pentru sanatate, dar sunt adesea trecute cu vederea. Ele au capacitatea de a preveni diabetul zaharat, reduce tensiunea arteriala, construiesc oase puternice, protejeaza impotriva radiatiilor si imbunatatesc sanatatea inimii. De asemenea, ajuta la vindecarea tulburarilor de somn, imbunatatesc digestia, reduc inflamatia, stimuleaza sanatatea respiratorie si ajuta la ingrijirea dentara. Aceste seminte puternice imbunatatesc circulatia sangelui, detoxifiaza organismul, elimina depresia si stresul cronic.

Ce sunt semintele de susan?

Aceste seminte sunt considerate cele mai vechi culturi oleaginoase din lume si au fost cultivate pentru mai mult de 3500 de ani. Dovezi ale formelor lor native in Africa si India. Planta de susan este extrem de rezistenta si creste in locuri in care multe alte culturi nu reusesc.

Semintele in sine sunt foarte mici, doar 3-4 mm lungime si 2 mm latime, dar 3.85 milioane tone metrice sunt produse in fiecare an. Ele vin intr-o gama larga de culori, in functie de varietatea sau tulpina plantei de susan. Aceste seminte pot fi achizitionate fie in forma de palarie, fie fara palarie. Acestea sunt adaugate frecvent la salate ca ingredient sau topping pentru produse de paine si cereale, biscuiti, sushi, prajituri, supe, biscuiti pentru peste si carne si o mare varietate de alte aplicatii.

Beneficiile pentru sanatate ale semintelor de susan se datoreaza continutului lor nutritional, inclusiv vitamine, minerale, uleiuri naturale si compusi organici care constau in: calciu, fier, magneziu, fosfor, mangan, cupru, zinc, fibre, tiamina, vitamina B6 , folat, proteine si triptofan.

Aceste seminte sunt raspandite in intreaga lume datorita disponibilitatii si aromei placute.

Sanatatea oaselor

Nivelele impresionante de minerale esentiale precum zincul, calciul si fosforul gasite in semintele de susan pot fi un impuls major pentru sanatatea osoasa. Aceste minerale sunt parte integranta in crearea unei materii osoase noi si in intarirea / repararea oaselor care pot fi slabite prin leziuni sau prin aparitia unor afectiuni osoase debilitante precum osteoporoza.

Imbunatatiti digestia

Aceste seminte mici impacheteaza o cantitate semnificativa de fibre. Fibrele reprezinta un element important in digestia sanatoasa, deoarece ele imbogatesc miscarile intestinului si le ajuta sa treaca prin tractul digestiv si stimuleaza miscarea peristaltica pe masura ce mancarea se misca prin intestinul neted. Aceasta activitate poate reduce afectiunile cum ar fi constipatia si diareea, protejand simultan sanatatea colonului si reducand sansele bolilor gastro-intestinale. Fibra functioneaza, de asemenea, pentru inima dumneavoastra, prin eliminarea colesterolului LDL periculos din arterele si vasele de sange, protejand astfel organismul impotriva aterosclerozei, a atacurilor de inima si a accidentelor vasculare cerebrale.

Reduce inflamatia

Continutul ridicat de cupru din semintele de susan are o serie de functii valoroase, inclusiv reducerea inflamatiei articulatiilor, oaselor si muschilor, reducand astfel durerea asociata artritei. In plus, cuprul este un mineral esential pentru intarirea vaselor de sange, a oaselor si articulatiilor.

Ingrijirea pielii si a parului

Dupa cum s-a mentionat, semintele de susan contin niveluri ridicate de zinc, o componenta vitala in formarea colagenului, care intareste tesutul muscular, parul si pielea. De asemenea, s-a aratat ca uleiul de seminte de susan reduce arsurile si semnele pe piele, precum si semnele de imbatranire prematura.

Intareste functia metabolica

Semintele de susan contin o cantitate mare de proteine, care devin descompuse si reasamblate din componentele sale in proteine utilizabile pentru corpul uman.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura