Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 9 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Ceai Hibiscus flori maruntite, Natural Seeds Product, 1Kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

5414 lei Lei
Cod produs
NSP-850
Out Of stock
Descriere
Ceaiul de hibiscus este un ceai pe baza de plante care se prepara prin infuzarea partilor din planta de hibiscus in apa clocotita.

Are o aroma  asemanatoare cu cea a merisoarelor si poate fi savurat atat cald, cat si rece.

Exista cateva sute de specii de hibiscus care variaza in functie de locatie si clima in care cresc, dar Hibiscus sabdariffa este cel mai frecvent utilizat pentru a face ceaiul de hibiscus.

Cercetarile au descoperit o serie de beneficii pentru sanatate legate de consumul de ceai de hibiscus, aratand ca poate scadea tensiunea arteriala, combate bacteriile si chiar ajuta la pierderea in greutate.

Ceaiul de hibiscus este bogat in antioxidanti puternici si, prin urmare, poate ajuta la prevenirea pagubelor si a bolilor cauzate de acumularea de radicali liberi.

In timp, hipertensiunea arteriala poate pune o tensiune suplimentara asupra inimii si poate duce la slabirea acesteia. Hipertensiunea arteriala este, de asemenea, asociata cu un risc crescut de boli de inima.

Mai multe studii au descoperit ca ceaiul de hibiscus poate scadea atat tensiunea arteriala sistolica cat si cea diastolica.

Intr-un studiu, 65 de persoane cu hipertensiune arteriala au primit un ceai de hibiscus sau un placebo. Dupa sase saptamani, cei care beau ceai de hibiscus au avut o scadere semnificativa a tensiunii arteriale sistolice, in comparatie cu placebo.

In mod similar, o revizuire din 2015 a cinci studii a constatat ca ceaiul de hibiscus a scazut atat tensiunea arteriala sistolica cat si diastolica cu o medie de 7,58 mmHg si, respectiv, 3,53 mmHg.

Desi ceaiul de hibiscus poate fi un mod sigur si natural de a ajuta la scaderea tensiunii arteriale, nu este recomandat celor care iau hidroclorotiazida, un tip de diuretic folosit pentru a trata tensiunea arteriala mare, deoarece poate interactiona cu medicamentul.

Pe langa scaderea tensiunii arteriale, unele studii au descoperit ca ceaiul de hibiscus poate ajuta la scaderea nivelului de grasimi din sange, care sunt un alt factor de risc pentru bolile de inima.

Intr-un studiu, 60 de persoane cu diabet au primit fie ceai de hibiscus, fie ceai negru. Dupa o luna, cei care au baut ceai de hibiscus au inregistrat un nivel crescut de colesterol HDL ?bun? si scaderea colesterolului total, colesterol LDL ?rau? si trigliceride.

Un alt studiu realizat la cei cu sindrom metabolic a aratat ca administrarea de 100 mg de extract de hibiscus zilnic a fost asociata cu scaderea colesterolului total si a crescut colesterolul HDL ?bun? .

Interesant este ca studiile au aratat ca hibiscus poate promova sanatatea ficatului si il poate ajuta sa functioneze eficient.

Un studiu realizat in 19 persoane supraponderale a descoperit ca luarea extractului de hibiscus timp de 12 saptamani a imbunatatit steatoza hepatica. Aceasta afectiune se caracterizeaza prin acumularea de grasime in ficat, ceea ce poate duce la insuficienta hepatica.

Pe langa multitudinea de beneficii posibile pentru sanatate, ceaiul de hibiscus este delicios si usor de preparat acasa.

Pur si simplu adaugati flori uscate de hibiscus intr-un ceainic si turnati apa clocotita peste el. Lasa-l sa se abureasca timp de cinci minute, apoi strecoara, indulceste-l daca doresti si bucura-te.

Ceaiul de hibiscus poate fi consumat fierbinte sau rece si are un gust de tarta similar cu cel al afine.

Din acest motiv, este adesea indulcit cu miere sau aromatizat cu suc de lamaie pentru a echilibra tartria.

Compozitie: flori intregi de hibiscus
Trimite mesaj
Din Gura in Gura