Descriere
Erythritol (Eritritolul) este un inlocuitor al zaharului - utilizat ca un indulcitor 100% natural, care se gaseste in mod natural in multe fructe (pere, pepene galben, struguri) si in produsele alimentare, cum ar fi sosul de soia, branza, vinul si berea. In produsele alimentare folosite pentru a spori aroma, umidificarea, ca indulcitor, agent de ingrosare sau stabilizator. Arata la fel ca zaharul si este, probabil, cu 60-80% mai dulce decat zaharoza, dar nu contine calorii.
El are o serie de caracteristici pozitive - indice glicemic scazut, scazut in calorii, un efect laxativ scazut. Nu creste nivelul de zahar din sange si nu afecteaza insulina.
Eritritolul este produs prin fermentarea zaharulului - zaharul este amestecat cu apa si apoi se fermenteaza natural eryhritolul. Se filtreaza, se lasa sa se cristalizeze, apoi se usuca. Produsul finit arata ca zaharul, are aceeasi greutate si volum, dar are doar 65-70% dulceata din zahar. 90% din eritritol este absorbit direct in intestinul subtire si in termen de 24 de ore este eliminat. Eritritolul nu este metabolizat cu bacterii pe cale orala, ceea ce inseamna ca nu contribuie la aparitia cariilor dentare.
Eritritolul a fost aprobat pentru utilizare ca inlocuitor al zaharului in Japonia, in 1990. In Statele Unite, este clasificat ca fiind in general considerat sigur (GRAS) din anul 1997. In Australia si Noua Zeelanda a fost aprobat in anul 1999.
Este eritritolul un indulcitor diferit?
Este fermentat - produs prin fermentarea zaharului natural din porumb,
Este stabil termic pana la 160 C,
Nu contine calorii - in timp ce cei mai multi indulcitori similari au continut scazut de calorii, acesta nu contine nici o calorie,
Nu este glicemic - nu creste nivelul zaharului din sange. Eritritolul este, prin urmare, potrivit pentru persoanele cu diabet zaharat,
Este cel mai rapid zahar digerabil - mai mult de 90% din eritritol este absorbit in intestinul subtire, astfel incat in colon ajunge doar o cantitate minima. Cu zaharul se intampla invers si, prin urmare, ne cauzeaza adesea diaree si alte astfel de simptome,
Este antioxidant - ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi, responsabili de procesul de imbatranire. Este chiar mai eficient decat alte glucide, deoarece e absorbit rapid si nu e metabolizat.
Eritritolul si beneficiile sale
nu contine calorii
nu are nici un efect asupra zaharului din sange
nu are nici un efect asupra insulinei
are un indice glicemic zero
este stabil termic
este prietenos cu dintii, nu produce carii dentare
dara gluten si fara lactoza
are un gust dulce
Este folosit in aluatul produselor de patiserie, de cofetarie, in guma de mestecat, bauturi lactate, dulciuri, deserturi congelate, budinci, bauturi, precum si alte alimente cu continut scazut de calorii. Erittritolul este aroma perfecta pentru cafea, ceai, sosuri si dressing-uri, pentru dulciuri. Desigur, el va servi ideal la gatit si la copt.
Ingrediente
Stevie, eritritol .
Mod de administrare
Utilizati-l ca o alternativa a zaharului, in aceleasi doze ca si zaharul, intr-un amestec de 1:5.
Tabelul valorilor nutritionale Valori nutritionale per 100 g
Valoare nutritionala 0 kJ / 0 kcal
Proteine 0 g
Grasimi 0 g
din care acizi grasi saturati 0 g
Carbohidrati 100 g
din care zahar 0 g
din care polioli 100 g
Sodiu 0 g
Atentie
Produsul nu este un substitut pentru o alimentatie variata si echilibrata. A se pastra la 25 C. A se feri de inghet si de lumina directa a soarelui. Nu este potrivit pentru copii, gravide si femei care alapteaza.
A se pastra departe de copii.
Producatorul nu este raspunzator pentru daunele cauzate de utilizarea sau depozitarea necorespunzatoare.