Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Goji fructe uscate 100g, Natural Seeds Product

0 stars: 0.00 din 0 pareri

819 lei Lei
Cod produs
NSP-598
Out Of stock
Descriere
Goji sunt adesea numite superfood, deoarece acestea contin compusi chimici numiti fitochimicale care sunt produse de plante. Phytochemicals in fructele de goji includ polizaharide, beta-caroten, si zeaxantin.

Beta-carotenul este responsabil pentru pigmentul de culoare portocaliu-rosie din fructele de goji. Beta-carotenul este vital pentru sanatatea ochilor, sanatatea oaselor, sanatatea pielii si dezvoltarea celulelor. Cantitatea de beta-caroten din fructele goji este printre cele mai mari din toate plantele comestibile.

Zeaxanthin joaca un rol crucial in sprijinirea sistemului imunitar. Multi cercetatori cred ca zeaxantinul poate preveni degenerarea maculara, o deteriorare progresiva a vederii care apare atunci cand partea centrala a retinei sau macula se deterioreaza.

Fructele de Goji sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de Lycium barbarum. Fructele de goji sunt originare din Asia, iar oamenii din Asia folosesc acest fruct puternic colorat de mai mult de 2000 de ani ca planta medicinala si supliment alimentar.

Fructele de goji se pot consuma atat prospete cat si uscate sau preparate sub diferite forme. In Romania se gasesc doar uscate intrucat proaspete rezista doar cateva zile si sunt greu de exportat. Dar daca pleci in vacanta in Tibet sau cunosti vreo plantatie de goji, ai sanse mai mari sa gusti fructe de goji proaspete. Din fructele de goji poti pregati dulceata sau gem de goji, compot, sirop, ceai, suc sau le poti adauga in diverse retete, mai mult sau mai putin complicate, in functie de timpul si indemanarea ta in bucatarie. Se gaseste si ulei de goji sau seminte de goji.

Fructele goji sunt atat de sanatoase pentru ca sunt bogate in antioxidanti care ajuta sistemul imunitar sa lupte cu inflamatia, eliminand radicalii liberi. Totodata, fructele goji au un continut ridicat si de vitamine si minerale, acestea avand mai mult beta-caroten decat morcovii, dar si mai mult fier decat spanacul.

In prezent planta este cultivata in multe regiuni ale lumii, insa numai in China este cultivata comercial.

Medicina traditionala chinezeasca utilizeaza fructul de peste 2000 de ani. Proprietatile sale terapeutice erau cunoscute probabil si mai devreme, dupa cum indica asocierea plantei in folclorul chinezesc cu primul imparat al Chinei, Shen Nung, parinte al agriculturii si cunoscator al plantelor medicinale, care a trait in jur de 2800 i.e.n.

De la inceputul secolului 21 fructul catinei de gard, sub numele comercial de goji, a cunoscut o apreciere si cerere crescanda atat in S.U.A. cat si in multe alte state dezvoltate.

Ce spune stiinta despre fructele de goji.

Iata cateva beneficii posibile ale goji cu dovezile stiintifice care le sustin:

1. Protejeaza ochii

Se crede ca fructele de Goji protejeaza impotriva bolilor oculare legate de varsta.

Goji pot ajuta viziunea, deoarece acestea contin niveluri ridicate de antioxidanti sanatosi, in special zeaxantina.

Acelasi antioxidanti pot opri si daunele cauzate de:

- lumina UV

- radicalii liberi

- stresul oxidativ.

2. Ofera suport pentru sistemul imunitar

Fructele de Goji contin antioxidanti sanatosi. Antioxidantii sunt cunoscuti pentru calitatile lor imune de stimulare si capacitatea de a lupta impotriva radicalilor liberi nocivi si a inflamatiei.

Goji contin cantitati mari de vitaminele A si C, in mod similar cu alte fructe de padure, inclusiv afine si zmeura. Vitaminele A si C sunt vitale pentru construirea imunitatii si pentru prevenirea bolilor.

3. Stabilizeaza zaharul din sange
Trimite mesaj
Din Gura in Gura