Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Zahar brun 200 stick , Natural Seeds Product , 1 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

1417 lei Lei
Cod produs
NSP-840
Out Of stock
Descriere
Zaharul este un ingredient natural care face parte din dieta umana de mii de ani. In timp ce exista mai multe tipuri, zaharul brun si alb sunt printre cele mai populare soiuri.

Diferente nutritionale

Avand in vedere faptul ca zaharul alb si brun provin din aceleasi culturi - fie cana de zahar, fie planta de sfecla de zahar - sunt destul de similare. De fapt, majoritatea zaharului brun este un amestec de zahar alb si melasa, care este un tip de sirop derivat din zahar. Melasa este responsabila pentru culoarea sa mai inchisa si isi creste usor valoarea nutritiva. Cea mai notabila diferenta nutritionala dintre cele doua este ca zaharul brun are continuturi de calciu, fier si potasiu putin mai mari.

Acestea fiind spuse, cantitatile acestor minerale in zahar brun sunt nesemnificative, deci nu este o sursa buna de vitamine sau minerale.

De asemenea, zaharul brun contine putin mai putine calorii decat zaharul alb, totusi diferenta este minima. O lingurita (4 grame) de zahar brun ofera 15 calorii, in timp ce aceeasi cantitate de zahar alb are 16,3 calorii. In afara de aceste mici diferente, acestea sunt similare din punct de vedere nutritional. Diferentele lor principale sunt gustul si culoarea.

Produs diferit

Zaharul este produs in climatele tropicale, unde plantele de canina de zahar sau de sfecla de zahar cresc. Ambele plante sufera un proces similar pentru a produce zahar. Cu toate acestea, metodele utilizate pentru a-l transforma in zahar brun si alb difera. Mai intai, sucul zahar din ambele culturi este extras, purificat si incalzit pentru a forma un sirop maron, concentrat numit melasa. Apoi, zaharul cristalizat este centrifugat pentru a produce cristale de zahar. O centrifuga este o masina care se roteste extrem de rapid pentru a separa cristalele de zahar de melasa. Apoi, zaharul alb este prelucrat suplimentar pentru a indeparta excesul de melasa si pentru a crea cristale mai mici. Ulterior, se trece printr-un sistem de filtrare, care este adesea realizat cu otel sau animale osoase zdrobite, pentru a forma zahar alb.

Intre timp, zaharul brun neterminat sufera o prelucrare mai mica decat zaharul alb, ceea ce ii permite sa-si pastreze o parte din continutul de melasa si culoarea maro naturala.

Utilizari culinare

Zaharul alb si brun pot fi utilizate in moduri diferite in coacere si gatit. Desi uneori pot fi utilizate in mod interschimbabil, acest lucru poate afecta culoarea, aroma sau textura produsului final. Melasa din zaharul brun pastreaza umiditatea, astfel incat folosirea acesteia va duce la produse coapte care sunt mai moi, dar mai dense.

De exemplu, prajiturile facute cu zahar brun vor fi mai umede si mai dense, in timp ce prajiturile facute cu zahar alb vor creste intr-o masura mai mare, permitand mai mult aer in aluat si rezultand o textura mai aerisita. Din acest motiv, zaharul alb este utilizat intr-o serie de produse coapte care necesita o crestere adecvata, cum ar fi bezea, mousse, smantana si produse coapte pufoase. In schimb, zaharul brun este folosit pentru produse coapte dense, cum ar fi painea de dovlecel si prajiturile bogate.

Alte utilizari pentru zaharul brun pot include glazuri si sosuri bogate, precum sosul la gratar.

Au profiluri de aroma si colorare diferite

Principalele diferente intre zaharul alb si brun sunt gustul si culoarea lor. Schimbarea zaharului alb pentru zaharul brun in retete va afecta culoarea alimentelor, dand o nuanta usoara de caramel sau maro. In schimb, coacerea cu zahar alb va avea ca rezultat un produs de culoare mai deschisa. Astfel, orice alegeti va depinde de rezultatul final dorit.

Zaharul brun si alb au, de asemenea, profiluri de aroma unice. Zaharul brun are o aroma profunda, caramel sau tofa, datorita melasei adaugate. Din acest motiv, functioneaza bine in prajiturile si prajiturile cu ciocolata, precum si in prajiturile cu fructe bogate.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura