Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Nuca de Brazilia 1 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

11875 lei Lei
Cod produs
736
Out Of stock
Descriere
Ce sunt nucile din Brazilia?

Nuca de Brazilia sunt de fapt seminte comestibile din arborele de nuci din Brazilia si pot fi consumate crude sau blancate. Nucile cresc in interiorul unei cochilii rotunde, de nuca de cocos, in segmente de portocal care, atunci cand sunt despicate, dezvaluie aproximativ 12-20 de nuci de Brazilia.

Beneficiile nutritionale ale nuci de Brazilia

Nucile de Brazilia sunt in mare parte o grasime mononesaturate, care este o grasime buna, dar contine si unele proteine, fiind o sursa buna de nutrienti importanti, inclusiv magneziu, zinc, calciu, vitamina E si cateva vitamine.

Nucile de Brazilia sunt cele mai renumite, insa, pentru continutul mare de seleniu si sunt, de fapt, cea mai bogata sursa de hrana a acestui nutrient important. Seleniul este un mineral esential si antioxidant care este necesar zilnic pentru un sistem imunitar sanatos si ajuta la prevenirea deteriorarii nervilor si celulelor noastre. De fapt, doar trei - patru  nuci de Brazilia pe zi va vor oferi dieta zilnica recomandata de seleniu.

Brazilia nu este buna pentru creier?

Nucile, inclusiv nucile din Brazilia, contin un antioxidant cunoscut sub numele de acid ellagic si un studiu realizat anul trecut de catre Neurochemical Research a constatat ca acidul ellagic are un efect antiinflamator care ar putea oferi beneficii neuroprotective, desi cercetarile sunt in curs de desfasurare.

Sunt nuci de Brazilia bune pentru colesterol?

Datorita profilului scazut de grasimi saturate si a continutului ridicat de grasimi nesaturate, nucile, inclusiv nuci de Brazilia, au aratat ca reduc colesterolul total si colesterolul LDL (cunoscut sub numele de "colesterol rau"). De fapt, doar o portie de nuci de Brazilia (aproximativ sase-10 nuci) este suficienta pentru a imbunatati profilul lipidic la adultii sanatosi.

Brazilia nu este buna pentru sanatatea tiroidei?

Seleniul este un nutrient cheie necesar pentru a ajuta functia tiroidiana bine si consumul de nuci de Brazilia ar putea imbunatati nivelul hormonilor tiroidieni la unii oameni.

Nivelurile scazute de seleniu au fost asociate cu tulburari legate de dispozitie, incluzand anxietate, depresie si oboseala. Un studiu a demonstrat ca aceste simptome au scazut dupa doar cinci saptamani de la administrarea a 100 ml de seleniu pe zi (echivalentul a aproximativ opt nuci de Brazilia).
Trimite mesaj
Din Gura in Gura