Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Ulei de cocos 175ml, Natural Seeds Product

0 stars: 0.00 din 0 pareri

966 lei Lei
Cod produs
NSP-620
Out Of stock
Descriere
Foarte bun fara miros si gust ideal pentru gatit! Compozitie: 100 % ulei vegetal de cocos

obtinut prin presare la rece, nehidrogenat. Uleiul de nuca de cocos este incredibil de popular - si din motive intemeiate.

Ofera multe beneficii pentru sanatate, are un gust delicat si este disponibil pe scara larga.

Este, de asemenea, un ulei extrem de versatil, cu o serie de utilizari de care poate nu stiti.

Cum folosesti uleiul de cocos in bucatarie

Uleiul de cocos poate fi folosit pentru gatit fara probleme, deoarece este rezistent la temeperaturi inalte, iar compozitia lui ramane neschimbata. Acesta nu oxideaza usor, nu produce efectele nocive pe care le au alte uleiuri pentru gatit, punctul de ardere fiind la 180 de grade. Uite cum poti folosi uleiul de cocos in bucatarie:

poate inlocui untul si uleiul folosit in mod normal la gatit

il poti adauga in salate, ceai sau lapte pentru o aroma deosebita. Daca vrei ca bautura sa nu fie uleioasa, ci cremoasa, amesteca cu o lingurita cat mai bine

il poti consuma simplu, pe o felie de paine unsa cu ulei de cocos si cu putina miere

poate inlocui energizantele sintetice, iar 1-2 lingurite pe zi sunt suficiente pentru a beneficia de toti nutrientii necesari

Protejeaza pielea de razele UV

Atunci cand este aplicat pe pielea ta, uleiul de nuca de cocos  poate proteja pielea de razele ultraviolete ale soarelui, care provoaca riduri si pete maronii. De fapt, un studiu a descoperit ca uleiul de cocos blocheaza aproximativ 20% din razele UV ale soarelui.

Cu toate acestea, retineti ca nu ofera aceeasi protectie ca protectia solara conventionala, care blocheaza aproximativ 90% din razele UV.

Un alt studiu a estimat ca uleiul de nuca de cocos are un factor de protectie solara (SPF) de 7, care este inca mai mic decat recomandarea minima in unele tari.

Cresteti-va metabolizarea

Uleiul de nuca de cocos contine trigliceride cu lant mediu (MCTs). Acestea sunt acizii grasi care sunt rapid absorbiti si pot creste numarul de calorii pe care le arzi. Studiile controlate au aratat ca MCT-urile iti pot spori semnificativ rata metabolica - cel putin temporar. Un studiu a descoperit ca 15-30 de grame de MCT au crescut numarul de calorii arse cu o medie de 120 pe o perioada de 24 de ore.

Gatiti in siguranta la temperaturi ridicate

Uleiul de nuca de cocos are un continut foarte mare de grasimi saturate. De fapt, aproximativ 87% din grasimea sa este saturata. Aceasta caracteristica o face una dintre cele mai bune grasimi pentru gatitul la cald, inclusiv prajirea. Grasimile saturate isi pastreaza structura atunci cand sunt incalzite la temperaturi ridicate, spre deosebire de acizii grasi polinesaturati gasiti in uleiurile vegetale. Uleiurile precum porumbul si sofranul sunt transformate in compusi toxici atunci cand sunt incalziti. Acestea pot avea efecte nocive asupra sanatatii.

Prin urmare, uleiul de nuca de cocos este o alternativa mai sigura pentru gatit la temperaturi ridicate.

Imbunatateste-ti sanatatea dentara

Uleiul de nuca de cocos poate fi o arma puternica impotriva bacteriilor, inclusiv Streptococcus mutans, bacteriile din gura care provoaca placa dentara, cariile dintilor si bolile gingivale. Intr-un studiu, inghitirea cu ulei de nuca de cocos timp de 10 minute - cunoscut sub numele de ulei de extragere - a redus aceste bacterii la fel de eficient ca clatirea cu o apa de gura antiseptica. Intr-un alt studiu, inghitirea zilnica cu ulei de nuca de cocos a redus semnificativ inflamatia si placa la adolescentii cu gingivita (gingii inflamate).

Ameliorati iritarea pielii si eczema

Cercetarile arata ca uleiul de nuca de cocos imbunatateste dermatita si alte afectiuni ale pielii, cel putin, precum si uleiul mineral si alte hidratante conventionale.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura