Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Coacaze deshidratate 5 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Cod produs
1369
Out Of stock
Descriere
Coacazele negre uscate sunt superalimente, oferind fibre dietetice, precum si vitamine si minerale.

Asemanatoare fructelor de padure, originare din Europa, coacazele negre uscate sunt adesea utilizate ca un substitut pentru stafide sau prune in produse de panificatie, amestec de fructe, etc.

Acestea mai contin:

Fibre dietetice

O portie de 1/2-cana de coacaze negre uscate contine 5 grame de fibre dietetice. Aceasta suma alimenteaza aproximativ 20% din ratia zilnica recomandata pentru alimentatie si nutritie din fibra pentru barbatii si femeile adulte sanatoase, in urma unei diete de 2.000 de calorii. Similar cu alte fructe uscate cum ar fi stafide sau smochine, coacazele negre uscate sunt o sursa de fibre solubile si insolubile. Un aport ridicat de fibre solubile poate scadea riscul de diabet zaharat si colesterolul crescut in sange, in timp ce o multime de fibre insolubile ajuta la reglarea miscarilor intestinale si pot preveni tulburarile digestive. Mancarurile bogate in fibre, cum ar fi coacazele uscate, pot scadea riscul de obezitate, boli de inima, accident vascular cerebral si hipertensiune arteriala.

Cupru

Adultii cu varsta peste 19 ani au nevoie de 900 micrograme de cupru in fiecare zi. Coacazele negre uscate furnizeaza 367 micrograme de cupru in fiecare ceasca sau aproximativ 37% din doza zilnica necesara unui adult. Cuprul este utilizat de catre organism pentru a sintetiza colagenul si pentru a promova absorbtia fierului. Este, de asemenea, necesar pentru metabolismul energetic si pentru a inhiba compusii cu radicali liberi de la deteriorarea tesutului celular si a ADN-ului. Aportul adecvat de cupru poate reduce sansele dumneavoastra de a dezvolta osteoporoza, osteoartrita, probleme tiroidiene si anemie.

Mangan

1 cupa de coacaze negre uscate are 0,34 miligrame de mangan mineral. Pentru un barbat, aceasta suma indeplineste aproape 15% din cerinta zilnica de mangan. Pentru o femeie, o ceasca de coacaze negre uscate furnizeaza 19% din ADR-ul sau de mangan. Fara prea multe alimente bogate in mangan in dieta ta, poti suferi de slabiciune, infertilitate sau de probleme osoase. Manganul este esential pentru sanatatea sistemului nervos si ca factor de productie a hormonilor, a tesutului osos, a proteinelor implicate in coagularea sangelui si a superoxidului dismutazei antioxidante. Deficitul cronic al manganului poate creste riscul de diabet, osteoporoza si artrita.

Potasiu

Fiind atat minerale, cat si electroliti, potasiul este necesar pentru cresterea, dezvoltarea si intretinerea oaselor si pentru a ajuta la stabilirea echilibrului electrochimic care permite contractia musculara si transmiterea impulsurilor celulelor nervoase in mod corespunzator. Coacazele negre uscate contin 642 miligrame de potasiu in fiecare ceasca sau 14% din ADN-ul de 4700 miligrame de potasiu pentru adulti. O dieta care incorporeaza in mod regulat o multime de alimente bogate in potasiu, cum ar fi coacaze uscate, poate scadea riscul de osteoporoza, boli de rinichi, hipertensiune arteriala si accident vascular cerebral.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura