Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 9 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Mixt de fructe 1 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Cod produs
1373
Out Of stock
Descriere
Majoritatea fructelor contin zahar. Acest lucru a ridicat intrebari daca fructele sunt potrivite pentru persoanele care au diabet. Diabetul este o afectiune cronica, dar usor de gestionat, in care organismul se lupta sa controleze nivelul zaharului din sange. Este fructul periculos pentru persoanele cu diabet? Asociatia Americana pentru Diabet (ADA) recomanda ca orice fruct sa fie bine pentru mancare pentru o persoana cu diabet, atat timp cat acea persoana nu este alergica la un anumit fruct.

O meta-analiza publicata in 2014 in British Medical Journal a constatat ca un aport mai mare de fructe a fost asociat semnificativ cu un risc mai mic de diabet de tip 2. Prepararea fructelor poate afecta insa glicemia. Fructele proaspete sau congelate sunt mai bune decat fructele procesate direct dintr-o conserva sau borcan, cum ar fi fructele de mere si conservele. Fructele procesate includ, de asemenea, fructe uscate si sucuri de fructe.

Persoanele cu diabet ar trebui sa manance cu usurinta alimentele procesate sau sa le evite complet. Corpul absoarbe fructele procesate mai rapid, ceea ce duce la niveluri mai mari de zahar din sange. Prelucrarea fructelor elimina sau reduce nivelul anumitor nutrienti cheie, inclusiv vitamine si fibre. Institutul National de Boli Diabetice si Digestive si Rinichii (NIDDK) recomanda persoanelor cu diabet zaharat sa evite sucurile de fructe sau conservele cu adaos de zahar.

Amestecurile de fructe precum smoothie-urile au, de asemenea, un continut ridicat de zahar si sunt absorbite mai rapid ducand la varfuri mai mari de zahar din sange. Care este indicele glicemic?

Pentru o persoana cu diabet, o modalitate de a selecta fructe sigure si potrivite si alte alimente bogate in carbohidrati este verificarea indicelui glicemic (GI). GI este o evaluare a alimentelor pe o scara de la 1 la 100. Scorul indica cat de repede produsul alimentar poate ridica nivelul glicemiei. Alimentele bogate in IG sunt absorbite mai repede decat alimentele cu IG sau medii.

Sarcina glicemica (GL) are in vedere GI-ul unui aliment plus numarul de carbohidrati intr-o portie. GL poate fi un mod mai precis de a evalua modul in care alimentele afecteaza gestionarea glicemiei in timp. Alimentele cu continut scazut de GI si cu continut scazut de GL sunt mai bune pentru a ajuta la controlul nivelului de zahar din sange. Oamenii pot fi surprinsi sa afle ca multe fructe au un indice glicemic scazut. Oamenii digera mai rapid legumele cu amidon, cum ar fi cartofii si boabele, astfel incat acestea au un indice de GI mai mare. Cu cat este mai gatit un aliment bogat in carbohidrati, cu atat valoarea GI este mai mare. Grasimea, continutul de fibre si carbohidratii de racire dupa ce au fost transformati in amidon rezistent prin gatit, toate pot scadea dramatic valorile GI.

Lista fructelor pentru diabet

Mai jos este o lista de fructe impartita la indicele GI, dupa cum a raportat Departamentul de Agricultura al SUA (USDA). Fructe scazute de GI si GL, unele fructe au un GI sub 55 si un GL sub 10, inclusiv.

mere

fructele de avocado

banane

fructe de padure

cirese

grapefruit

struguri

kiwi

nectarine

portocale

piersici

pere

prune

capsune

Fructe cu GI-mediu (GI de 56 pana la 69)

Un fruct cu o GI intre 56 si 69 de ani este considerat a fi un aliment cu GI-mediu. Toate fructele enumerate mai jos au niveluri GL sub 10.

pepenele galben

smochine

papaia

ananasul

Fructe bogate in GI

Fructele cu un GI mai mare de 70 sunt cu un IG-ridicat si un GL mai mare de 20 este GL ridicat. In timp ce acestea sunt sigure pentru a fi consumate de persoanele cu diabet zaharat, este important sa mancati in schimb cantitati mai mari de fructe cu IG mai mici.

pepene verde (GL scazut) Mancarea suficienta fibre joaca un rol important in gestionarea diabetului.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura