Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 9 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Curmale cu samburi 500 gr

0 stars: 0.00 din 0 pareri

1119 lei Lei
Cod produs
1321
Out Of stock
Descriere
Curmalele sunt fructul arborelui de palmier, care este cultivat in multe regiuni tropicale ale lumii. Datele au devenit destul de populare in ultimii ani.

Aproape toate curmalele vandute in tarile occidentale sunt uscate.

Puteti afla daca curmalele sunt sau nu uscate in functie de aspectul lor. Pielea incretita indica faptul ca sunt uscate, in timp ce pielea neteda indica prospetime.

In functie de varietate, curmalele proaspete sunt destul de mici si au o gama variata de culori, de la rosu aprins la galben stralucitor. Curmalele Medjool si Deglet Noor sunt cele mai frecvent consumate soiuri.

Curmalele sunt chewy cu o aroma dulce. Ele sunt, de asemenea, ridicate in unele substante nutritive importante si au o varietate de avantaje si utilizari.

Curmalele au un profil nutritional excelent. Deoarece sunt uscate, continutul lor de calorii este mai mare decat majoritatea fructelor proaspete. Continutul de calorii din date este similar cu cel al altor fructe uscate, cum ar fi stafide si smochine.

Majoritatea caloriilor din curmalele provin din carbohidrati. Restul provine dintr-o cantitate foarte mica de proteine. In ciuda caloriilor lor, curmalele contin cateva vitamine si minerale importante in plus fata de o cantitate semnificativa de fibre.

O portie de 100 de grame ofera urmatoarele substante nutritive:

Calorii: 277

Carbs: 75 de grame

Fibra: 7 grame

Proteina: 2 grame

Potasiu: 20% din CDI

Magneziu: 14% din CDI

Cupru: 18% din CDI

Mangan: 15% din CDI

Fier: 5% din CDI

Vitamina B6: 12% din CDI

Curmalele sunt, de asemenea, bogate in antioxidanti, care pot contribui la multe dintre beneficiile lor pentru sanatate

Cu aproape 7 grame de fibre dintr-o portie de 100 gr, inclusiv curmalele din dieta ta reprezinta o modalitate excelenta de a creste consumul de fibre.

Fibrele pot beneficia de sanatatea dvs. digestiva, prevenind constipatia. Promoveaza miscarile normale ale intestinelor, contribuind la formarea scaunului.

Intr-un studiu, 21 de persoane care au consumat 7 zile pe zi timp de 21 de zile au inregistrat imbunatatiri ale frecventei scaunelor si au avut o crestere semnificativa a miscarilor intestinale comparativ cu momentul in care nu au mancat date.

In plus, fibrele din curmalele pot fi benefice pentru controlul zaharului din sange. Fibra incetineste digestia si poate preveni scaderea nivelului zaharului din sange dupa ce a mancat.

Din acest motiv,curmalele au un indice glicemic scazut (GI), care masoara cat de repede creste nivelul de zahar din sange dupa ce ati consumat anumite alimente.

Curmalele ofera diferiti antioxidanti care au un numar de beneficii pentru sanatate de oferit, inclusiv un risc redus de mai multe boli.

Antioxidantii va protejeaza celulele de radicalii liberi, care sunt molecule instabile care pot provoca reactii daunatoare in corpul dumneavoastra si pot duce la boli.

In comparatie cu tipurile similare de fructe, cum ar fi smochinele si prunele uscate, datele par sa aiba cel mai mare continut de antioxidanti.

Iata o prezentare generala a celor trei antioxidanti cei mai puternici din date:

Flavonoidele: Flavonoidele sunt antioxidanti puternici care pot ajuta la reducerea inflamatiei si au fost studiate pentru potentialul lor de a reduce riscul de diabet, boala Alzheimer.

Carotenoide: Carotenoizii se dovedesc a promova sanatatea inimii si, de asemenea, pot reduce riscul de tulburari oculare, cum ar fi degenerarea maculara.

Acid fenolic: cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii, acidul fenolic poate ajuta la scaderea riscului de boli de inima

Promovarea sanatatii creierului

Curmalele pot ajuta la imbunatatirea functiei creierului.

Studiile de laborator au gasit date pentru a fi utile pentru scaderea markerilor inflamatorii, cum ar fi interleukina 6 (IL-6), in creier.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura