Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 9 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Samburi de caise 300 gr

0 stars: 0.00 din 0 pareri

1162 lei Lei
Cod produs
1253
Out Of stock
Descriere
Ce sunt samburii de caise?

Oamenii cumpara caise, samburi de caise si ulei de samburi de caise pentru o serie de scopuri. Samburii de caise au aspect similar cu o migdale mica. Samburele proaspat de caise este alb. Pielea devine maro deschis cand este uscata. In Egipt, oamenii amesteca seminte de coriandru si sare cu miez de caise macinat pentru a face o gustare traditionala, cunoscuta sub numele de dokka. Unii producatori folosesc samburi de caise pentru productia de produse cosmetice, medicamente si ulei.

Samburii contin proteine, fibre si un procent ridicat de ulei, pe care oamenii il pot extrage. Oamenii folosesc ulei presat din samburele dulce pot fi folositi pentru gatit in acelasi mod in care ar putea folosi ulei de migdale dulci. Alimentele procesate, cum ar fi biscuitii amaretto, biscuitii cu degetele cu migdale si gemurile de caise, contin samburi de caise.

Uleiul si samburele din varietatea amara de samburi de caise sunt adesea ingrediente in produsele cosmetice, cum ar fi uleiul de corp, crema de fata, balsamul de buze si uleiul esential. In India, oamenii folosesc ulei de samburi de caise este folosit pentru a face ulei de masaj, deoarece ei cred ca amelioreaza durerile si stresul.

O gama de produse din samburi de caise este disponibila pentru a fi achizitionata online.

Ce nutrienti contin samburii de caise?

Un studiu raporteaza ca, in functie de tipul de caise, samburele sunt compuse din:

Uleiuri: De la 27,7 la 66,7 la suta

Proteine: Intre 14,1 si 45,3%, dintre care 32 pana la 34% sunt aminoacizi esentiali

Carbohidrati: De la 18,1 la 27,9 la suta

Aproximativ 5% din sambure este fibra.

Acizi grasi

Imbunatatesc memoria

Daca vrei sa ai mereu mintea limpede, consuma cativa cativa samburi in fiecare zi (intre 5 si 10), timp de 14 zile. Acest miez hranitor din caisa contine fosfor, care tonifiaza memoria si ajuta la mentinerea unei stari alerte pe tot parcursul zilei. Acetilcolina si lecitina din miezul de caisa sunt alte doua substante care te ajuta in procesul de memorare.

Combate litiaza biliara

Litiaza biliara (calculii biliari) apare atunci cand se formeaza calculi duri in vezica biliara din cauza unei cantitai prea mare de colesterol in bila sau atunci cand vezica biliara nu se goleste normal.

Samburii de caisa reprezinta un leac foarte des utilizat in combaterea acestei afectiuni. Se recomanda consumul in cure de doua saptamani, a cate 6-8 samburi pe zi, alaturi de cateva caise proaspete.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura