Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Orez brun prefiert 5 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Cod produs
1281
Out Of stock
Descriere
Orezul brun este considerat a fi mai sanatos decat orezul alb pentru ca are mai multe proprietati nutritive si aduce mai multe beneficii sanatatii. Cu toate acestea, orezul alb este mult mai consumat pe scara larga, asa cum este si cazul fainii albe rafinate versus faina integrala.

Cu totii stim ca produsele rafinate sunt mult mai putin sanatoase si cu toate acestea comoditatea si lipsa de informare fac ca produsele integrale sa fie mai rar pe mesele noastre. Potrivit unui studiu realizat de American Journal of Clinical Nutrition, in lupta orez brun vs orez alb, cel brun este in mod clar alegerea cea mai indicata atat din punct de vedere nutritional, cat si din punctul de vedere al inerentelor beneficii aduse organismului.

Orezul brun este o sursa buna de nutrienti importanti pentru sanatate, cum ar fi fibre, fitochimicale si minerale esentiale. Orezul brun bio ecologic organic poate aduce mai multe beneficii sanatatii decat orezul brun crescut conventional, intrucat produsele certificate ecologic contin, in comparatie cu alimentele provenite din culturile conventionale, un nivel mai mic de substante chimice si pesticide care pot afecta sanatatea.

Orezul brun este bogat in substante nutritive si nu are prea multe calorii (106 calorii la 95 grame), constituind astfel un aliment indicat si in dieta de mentienere a greutatii optime. Cerealele integrale, asa cum este orezul brun, sunt bogate in fibre, ce pot reduce riscul bolilor de inima, asigura o digestie buna si o greutate optima. Mai mult, orezul brun este bogat in minerale esentiale, incluzand magneziu si mangan, precum si fitonutrienti bioactivi, cum ar fi lignani, fitoestrogeni si compusi fenolici.

Orezul brun este un aliment fara gluten, care nu contine grasimi rele sau colesterol (ci numai urme de grasimi si sodiu).

Inainte sa treaca prin procesul de rafinare, orezul alb este de fapt orez brun. Orezul brun este cel nerafinat si ca atare, spre deosebire de orezul alb, contine invelisul si tarata, componente ce furnizeaza integritate nutritionala boabelor de orez care sunt mai bogate in proteine, tiamina, calciu, magneziu, fibre si potasiu. Orezul alb are un timp de gatit mai scurt iar cel brun, integral, rosu sau negru fierbe intr-un interval de timp putin mai mare.

Pentru persoanele care incearca sa slabeasca sau pentru cei cu diabet, orezul brun poate fi un ajutor important datorita indicelui glicemic scazut care ajuta la reducerea insulinei.

Dupa procesare, orezul mai are doar 55 la suta dintre elementele initiale si este uneori imbunatatit industrial cu vitaminele B si fier. Din pacate, multe dintre ambalajele de orez alb au o eticheta pe care scrie imbogatit. Din moment ce orezul alb a fost decojit si implicit privat de fier, vitamine, zinc, magneziu si alte elemente nutritive in timpul procesului de rafinare, producatorii trebuie sa adauge vitamine de sinteza si fier, astfel incat sa poata fi comercializat drept un aliment nutritiv. Chiar si imbogatit, orezul alb nu are tot atat de multe beneficii nutritionale precum cel brun.

Beneficiile orezului brun sunt enumerate mai jos:

Continut mare de mangan. O cana de orez brun asigura 80% din DZR de mangan. Manganul ajuta corpul sa sintetizeze grasimile. De asemenea, manganul aduce multe beneficii sistemului nervos si celui de reproducere.

Bogat in uleiuri naturale. Uleiurile naturale sunt benefice pentru organism, deoarece aceste grasimi sanatoase ajuta la ameliorarea nivelului de colesterol rau.

Ajuta la slabire. Continutul de fibre al orezului brun mentine o digestie optima a alimentelor si buna functionare a intestinelor. Orezul brun este completarea perfecta a dietei de zi cu zi pentru cei care doresc un tranzit intestinal regulat.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura