Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Frunze eucalipt 50 gr

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Cod produs
1182
Out Of stock
Descriere
Eucaliptul este un copac perenal, foarte utilizat pentru proprietatile sale medicinale. Desi este originar din Australia, acest copac popular creste acum in multe zone ale lumii. Are o scoarta infuzata cu guma, tulpini lungi si frunze circulare greu de digerat daca sunt consumate intregi. Cu toate acestea, frunzele de eucalipt pot fi transformate intr-un ceai care este sigur pentru consum.

In plus, frunzele pot fi transformate in ulei esential pentru utilizare topica sau inhalare. Desi nu puteti manca frunze proaspete de eucalipt, frunze uscate pot fi facute in ceai.

Frunzele de eucalipt sunt o mare sursa de antioxidanti, in special flavonoide, care va protejeaza corpul de stresul oxidativ si de deteriorarea radicalilor liberi. Principalele flavonoide din eucalipt includ catechine, izorhamnetina, luteolina, kaempferol, floretina si quercetina. Dietele bogate in acesti compusi te pot proteja impotriva anumitor tipuri de boli de inima si dementa..

Eucaliptul contine un compus numit eucaliptol, care s-a dovedit ca poate scadea congestia nazala, frecventa tusei si a durerii de cap. De asemenea, poate imbunatati simptomele de astm, desi este nevoie de mai multe cercetari.

S-a dovedit ca extractul de frunze de eucalipt creste productia de ceramide la nivelul pielii, ceea ce poate imbunatati pielea uscata si matreata. Sunt necesare mai multe cercetari pentru a confirma acest lucru.

Frunzele de eucalipt contin:

taninuri;

rezine;

cumarine;

piperitona;

Ceara;

liposolubil flavonoid;

ulei eteric aromatic.

Datorita efectelor mucolitice, febrigue, hipoglicemiante, expectorante si antispective, ceaiul de eucalipt, poate ajuta la tratarea mai multor boli.

Printre acestea sunt numerose:

Scaderea glicemiei

Este un adjuvant in tratamentul impotriva diabetului.

Efect antiinflamator

Ajuta eliberarea cailor respiratorii interioare si superioare, dizolvand mucusul.

Efect antibacterian

O ceasca de ceai ajuta la eliminarea bacteriilor daunatoare din organism.

Ceaiul de eucalipt este folosit in mod obisnuit ca inhalant pentru ameliorarea simptomelor racelii sau gripei. Vaporii de ceai sunt adesea descrisi ca vindecatori, deoarece inhalarea lor ajuta la deschiderea cailor respiratorii congestionate. Cu toate acestea, in conformitate cu American Lung Association, nu exista suficiente dovezi care sa recomande utilizarea eucaliptului la frig.

Pe langa tratamentul pentru raceala obisnuita, oamenii folosesc eucaliptul pentru a obtine o serie de alte beneficii pentru sanatate, inclusiv:

tratamentul astmului

tratament pentru bronsita

tratament pentru diabet

pentru a reduce placa dentara si respiratia urat mirositoare

pentru a elimina paduchii de cap

pentru a evita muscaturile de insecte

pentru a scapa de durerile de cap

pentru tratarea problemelor hepatice si vezicii biliare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura