Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Bautura instant din soia , Natural Seeds Product , 500 gr

0 stars: 0.00 din 0 pareri

2682 lei Lei
Cod produs
NSP-245
Out Of stock
Descriere
Conform cu regulamentele CE 1829/2003 SI 1830/2003 acest produs NU contine si nu este alcatuit din organisme modificate genetic. Ingrediente: proteina din soia minim 35% sirop de glucoza, fructoza. Mod de preparare:intr-o cana se pun 2 linguri lapte de soia peste care se toarna 200 ml apa fierbinte.

"Laptele" de soia este facut din boabele de soia inmuiate si macinate si a fost o parte traditionala a dietei asiatice de mii de ani. Boabele de soia sunt inmuiate peste noapte, pielea lor este apoi eliminata inainte de a fi amestecata cu apa si incordata. Lichidul ramas sau ?laptele? este apoi incalzit inainte de a fi racit si pastrat, dupa care este gata de consum.

"Laptele" de soia poate fi facut acasa sau cumparat comercial. In procesul de productie comerciala, se pot adauga si alte ingrediente, cum ar fi indulcitori sau sare, in functie de marca sau aroma.

Profil nutritiv

Laptele de soia neindulcit este o sursa buna de proteine vegane cu 2,4 g la 100 ml. Este, de asemenea, atat sarac in grasimi (1,6 g la 100 ml), cat si carbohidrati (0,5 g la 100 ml) si, prin urmare, sarac in zaharuri (0,2 g la 100 ml).

?Laptele? din soia comercial este in mod obisnuit imbogatit cu substante nutritive, cum ar fi calciul si vitamina D, ambele jucand un rol vital in sanatatea oaselor si vitaminele B2 (cunoscute si sub denumirea de riboflavina) si B12, care sunt necesare organismului pentru eliberarea de energie. din alimente, precum si pentru a ajuta la mentinerea sistemului nervos sanatos.

?Laptele? de soia contine, de asemenea, ceva vitamina K de care avem nevoie pentru coagularea sangelui, fosfor, care este un mineral care contribuie, de asemenea, la oase puternice si potasiu, necesare pentru a ajuta la mentinerea inimii sanatoase.

Desi nu exista un profil nutritional disponibil pentru ?laptele? de soia de casa, se poate presupune ca va fi similar cu ?laptele? de soia neindulcit, dar fara fortificarea suplimentara.

Produsele din soia continua sa provoace unele dezbateri cu privire la faptul daca sunt bune pentru tine sau nu. Stim ca soia contine anumite fitochimice care pot ajuta la imbunatatirea nivelului de colesterol, precum si unele simptome ale menopauzei.

Este "laptele" de soia mai sanatos decat laptele de vaca?

Avand in vedere continutul de calorii, laptele de soia este mai mic in calorii decat laptele de vaca, cu doar 26 de calorii la 100 ml, in timp ce laptele integral contine 63 de calorii, semi-degresate 46 calorii si lapte degresat 32 calorii la 100 ml.

Continutul de calciu este acelasi cu laptele de vaca cu 120 mg, dar 100 ml, dar "laptele de soia" este mai mare in vitamina K decat laptele de vaca, dar mai scazut in alte substante nutritive, cum ar fi vitaminele B12, B2 si potasiu.

Cei cu o alergie la lactate sau care pot fi intoleranti la lactoza pot gasi "laptele" de soia o alternativa buna.

Este ?laptele? de soia potrivit pentru toata lumea?

Soia poate fi un alergen, asa ca, daca stiti sau suspectati ca aveti o alergie la ?lapte? de soia, ar trebui sa evitati consumarea acesteia si sa contactati medicul dumneavoastra de familie sau medicul medical pentru sfaturi.

Cercetatorii sfatuiesc ca, pentru copii, "laptele" de soia poate fi o alternativa la lactate, dar trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra primar pentru a va asigura ca vor continua sa obtina suficienti nutrienti, cum ar fi calciul, in dieta lor.

Laptele praf de soia este laptele de soia din care a fost eliminata toata apa, similar laptelui praf de vaca. Laptele praf de soia are o culoare alba pana bej si se amesteca usor cu apa calda sau rece.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura