Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Hrana sa-ti fie medicament

Membru Bizoo de 9 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Amidon din porumb, Natural Seeds Product, 1Kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

1214 lei Lei
Cod produs
NSP-527
Out Of stock
Descriere
Amidonul de porumb, uneori denumit faina de porumb, amidon de porumb si maizena, este un carbohidrat extras din endosperma porumbului. Acesta este macinat din samburele de porumb. Intrucat amidonul de porumb este obtinut din porumb si contine numai carbohidrati (fara proteine), este un produs fara gluten. Nu este o sursa bogata de vitamine si minerale, dar poate ajuta la cresterea caloriilor pentru cei care au nevoie de ea, poate actiona ca o sursa de energie si pentru a preveni glicemia scazuta la persoanele cu hipoglicemie nocturna.

Aceasta substanta alba pudra este utilizata in multe scopuri culinare, menajere si industriale. In bucatarie, amidonul de porumb este cel mai adesea folosit ca agent de ingrosare pentru sosuri, glazuri, supe, caserole, placinte si alte deserturi. De asemenea, este utilizat pentru a face zahar de porumb si sirop de porumb, precum si pentru a fabrica adezivi pentru hartie si tesaturi.

Amidonul este foarte aproape de faina de porumb, dar nu sunt exact aceleasi. Amidonul provine din interiorul semintelor de porumb si este mai gros decat faina, care este facuta din intreaga samanta.

Amidonul de porumb este de fapt un produs pur fara gluten, obtinut din macinarea samburelui de porumb, curatand produsul, permitand apoi substantei sa se usuce in binecunoscuta stare de pulbere. Este derivat din endosperma samburelui de porumb (Zea mays), cuprinzand aproape 70% din samburele de porumb. Utilizarea amidonului este raportata in inregistrarile egiptenilor timpurii, care fabricau papirus folosind un strat de amidon. Inregistrarile romane indica faptul ca acei inovati timpurii au gasit utilizari pentru amidon in alimente, medicamente, produse cosmetice si tesaturi.

Cu toate acestea, abia la mijlocul secolului al XIX-lea, s-a dezvoltat procesul de extractie eficienta la scara larga a amidonului din porumb. Porumbul, pe de alta parte, este un ingredient al Lumii Noi, derivat dintr-o versiune timpurie a porumbului cunoscut sub numele de Teosinte. Din acest motiv, porumbul folosit ca sursa de amidon este relativ nou.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura