Descriere
Produsul este caracterizat prin aroma proeminenta, completa, fina si savuroasa, cu aciditatea si textura medie-mare, fiind o bautura curata, de cea mai buna calitate si superioritate din lume, cafea 100% arabica, traditionala si proprie din Columbia de calitate superioara. Aceste calitati se obtin doar atunci cand se planteaza soiurile de vegetale potrivite intr-un spatiu caracterizat printr-o zona tropicala de inalta altitudine (tipuri de sol si clima particulare, cultivata intre 1200 si 2200 metri peste nivelul marii), pe langa procesul atent al cultivarii, iar recoltarea de cereale in procesele de post-recoltare.
Intre Excelso prin granulometria sa, CAFEAUA PREMIUM SI CAFEAUA SUPREM sunt printre cele mai cautate. Se caracterizeaza prin boabele alungite si rotunjite in afara(forma ovala). "Produs gourmet de buna calitate"din Columbia, tara cu cea mai buna cafea din lume.
Cafeaua verde sunt boabele de cafea care nu au fost prajite, putem spune ca sunt ca un fruct cu toate calitatile si ingredientele active care majoritatea se pierd sau se transforma la prajire. Cafeaua verde cruda ajuta persoanele ce o consuma sa slabeasca relativ intr-o scurta durata de timp, cu conditia de a o combina cu o dieta alimentara scazuta in calorii si in fainoase, si cu sport pentru arderea grasimilor.
Cafeaua verde calmeaza in mare parte pofta de mancare datorita continutului in compusi fenoli, in special acid clorogenic. Aceste elemente trimit un semnal creierului pentru a diminua apetitul si a scadea pofta de mancare. Asta permite individului sa se alimenteze la orele planificate, actionand de altfel ca antioxidant. Cafeaua verde este mult mai amara in comparatie cu cea prajita.
Cafeaua Excelso Supremo se caracterizeaza mai ales prin parfumul si mirosul sau (aroma fina si delicata, emanatie, esenta de aburi sau de particule foarte mici), gust aromat, caramelizat, cu o textura binedefinita, carcteristica puternica a cafelei fine, persistenta in partea posterioara a gurii, cu continut foarte bun de zahar si uleiuri si aciditate moderata (cafeina este sub 1%).
Pretul este mai mare decat cel al cafelei robuste care contine pana la 3% cafeina, tare, amara si fara calitatatea atat de speciala a cafelei arabice.
Cafeaua Excelso din Columbia este una dintre cele mai gustoase si datorita calitatilor sale este aprobata ca fiind cea mai buna de catre Organizatia Internationala de Cafea "OIC". Controalele facute de mai bine de 50 ani de Guvernul din Columbia prin Federatia Nationala a cafelei, sunt foarte exigente tinand cont de vocatia si traditia satenilor producatori de cafea, constienti si mandri de calitatea cafelei: incep prin prep� rarea pamantului si a semintelor adecvate, selectionate si clasificate; recoltarea este manuala si atenta (se aleg doar boabele mature, una cate una) prin modul umed si procesul de uscare. Depurarea meticuloasa, observarea completa de catre echipele si personalul calificat, selectia si clasificarea si separarea probelor de laborator, inclusiv cea realizata in portul maritim pentru aprobarea expedierii si exportarii.
Este o cafea speciala si remarcabila valorificata de catre consumatori printr-o caracteristica care face diferenta de cafeaua conventionala si pentru care sunt dispusi sa plateasca un pret superior. Federatia Nationala de Cafea,entitate a guvernului columbian este autoritatea maxima reglementara a cafelei dinColumbia.
Recomandari:
Cafeaua verde poate ajuta la diminuarea riscului dezvoltarii diabetului, la buna functionare a ficatului, inbunatateste sistemul imunitar, detoxifica organismul, previne obstructionarea vaselor de sange si diminueaza aspectul inestetic al celulitei.
Cafeaua verde contine cantitati importante de antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi, regleaza metabolismul si actioneaza ca un tonic pentru activitatea cerebrala.